BiH
90

Šemsudin Dedić novi predsjednik KO SDA USK

Piše: M. Č.
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Na danas održanoj sjednici Skupštine Kantonalnog odbora SDA USK u Bihaću, nakon ostavke bivšeg predsjednika Seada Kadića, izabran je novi predsjednik KO SDA USK. Kadića će zamijeniti aktuelni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH Šemsudin Dedić. Za potpredsjednika KO SDA izabran je Amir Avdić.

Prema prvim informacijama, Dedić i Avdić izabrani su jednoglasno na mjesto predsjednika, odnosno potpredsjednika KO SDA USK.

Dedić je obnašao funkciju premijera USK u periodu 2006–2010. godine, poslije čega je bio zastupnik SDA u Parlamentu FBiH 2010–2014. godine. Nakon posljednjih izbora, imenovan je za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva FBiH.

Podsjećamo, sada već bivši predsjednik KO SDA USK Sead Kadić, početkom decembra prošle godine, podnio je usmenu ostavku na svoju funkciju, a iznenađujući potez pravdao je činjenicom da je na posljednjem Kongresu SDA istaknuto kako jedna osoba ne bi trebala obnašati dvije funkcije.

Kadić je do sada obnašao funkciju predsjednika Općinske organizacije SDA Bihać, te, do danas, predsjednika Kantonalnog odbora SDA USK.