{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Semir Efendić: U 2018. otvorit ćemo školu na Aneksu, ali i tri sportske dvorane

F
FENA
29.12.2017. u 13:45
7
52
Semir Efendić: U 2018. otvorit ćemo školu na Aneksu, ali i tri sportske dvorane
7
Semir Efendić: U 2018. otvorit ćemo školu na Aneksu, ali i tri sportske dvorane
Foto: FENA
Brojni infrastrukturni projekti bit će u fokusu rada administracije Općine Novi Grad Sarajevo u 2018. godini, najavio je danas načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.
Kao najbitnije izdvojio je 12 konkretnih infrastrukturnih projekata, kao što je završetak škole u naselju Aneks.

"Škola će biti otvorena naredne godine, a za nju smo izdvojili 6,5 miliona KM", kazao je.

Također je naglasio i da će izgraditi sportske dvorane u osnovnim školama "Umihana Čuvidina" i "Mustafa Busuladžić", kao i rekonstrukciju sportske dvorane u Centru "Safet Zajko".

Najavio je realizaciju projekta "Urbana poljoprivreda" u saradnji s Bosanskom tržnicom u vrijednosti od 150.000 KM, kao i rekonstrukciju trga na Dobrini u vrijednosti od 270.000 KM.

Posebno se osvrnuo na završetak radova na objektu "Dom oslobodilaca" na brdu Žuč ističući da će od sadržaja između ostalog imati muzej i restoran.

Također je izdvojio i završetak gradnje devete transverzale te naglasio da će u narednoj godini završiti most preko željezničke pruge prema Boljakovom Potoku.

Jedan od značajnih projekata, dodao je Efendić je i završetak treće faze rekonstrukcije Doma zdravlja "Novi Grad" u vrijednosti od 1.200.000 KM.

Također je najavio i rekonstrukciju mnogih novogradskih ulica, gradnju sportskih igrališta te završetak gradnje vrtića "Vjeverica".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: