{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Semir Efendić nakon nesreće: Iskreno suosjećam sa porodicom preminulog

Klix.ba
18.3.2018. u 12:44
996
421
Semir Efendić nakon nesreće: Iskreno suosjećam sa porodicom preminulog
996
Semir Efendić nakon nesreće: Iskreno suosjećam sa porodicom preminulog
Semir Efendić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Nakon saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao i nakon koje je smrtno stradao 77-godišnji muškarac oglasio se Semir Efendić, načelnik Općine Novi Grad.
U poruci objavljenoj na svom Facebook profilu sugrađanima je napisao: "Ovo je teška situacija za mene, ali puno teža za porodicu čovjeka koji je preminuo i sa kojom iskreno suosjećam. Kretao sam se vozilom u jednoj od sporednih ulica na Grbavici, padala je kiša i nisam vozio brzo, manje od 30 na sat. Nisam bio pod dejstvom alkohola ili nešto slično. U sekundi u kojoj sam čuo udar, vidio sam i pješaka sa desne strane vozila koji je nakon toga pao".


U svom obraćanju ovim tragičnim povodom Efendić je opisao i pokušaj pomoći povrijeđenom dok nije stigla hitna pomoć.

"Kasnije su nam javili da je čovjek, nažalost, u bolnici preminuo. U narednom periodu vodit će se postupak koji će utvrditi sve okolnosti događaja, a ja sam spreman na svaku odgovornost koja se utvrdi. Nakon procedura uviđaja i davanja izjave, napustio sam policijsku stanicu", istakao je Efendić.

On je nakon saslušanja u svojstvu osumnjičenog pušten na slobodu jer, kako je rečeno iz Tužilaštva KS, nije bilo zakonskog osnova za njegovo zadržavanje, odnosno predlaganje pritvora. Ovaj predmet ide u redovnu proceduru, a naređena je obdukcija tijela stradalog muškarca koja će pokazati tačan uzrok smrti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: