Semir Efendić: Dali smo novu vrijednost politici razvoja lokalne zajednice

Klix.ba
16.12.2015. u 19:51
143
23
Semir Efendić: Dali smo novu vrijednost politici razvoja lokalne zajednice
143
Semir Efendić: Dali smo novu vrijednost politici razvoja lokalne zajednice
"Uspjeli smo dati novu vrijednost politici razvoja lokalnih zajednica. Prepoznali smo potencijale Novog Grada kao jedne od najvažnijih općina u BiH i pokazali smo kako se jedna općina može ubrzano razvijati kada njene resurse stavite u službu javnog interesa, na korist svih njenih građana i cijele zajednice", istakao je na svečanoj sjednici Općinskog vijeća povodom 16. decembra, Dana Općine Novi Grad Sarajevo načelnik Semir Efendić.
Dodao je da je u protekle tri godine u Novom Gradu otvoreno 3.500 novih radnih mjesta, poboljšan ambijent za poslovanje, rađene rekonstrukcije škola, građene nove škole, sportske sale i dvorane, nova dječija igrališta, novi parkovi poput Centra "Safet Zajko", kilometri i kilometri asfaltiranih ulica. Novi Grad Sarajevo je postala općina poželjna za investicije i življenje, a bilježi prirodni prirast stanovništva. Kazao je da je 2015. godina bila godina razvoja.

Svečanu sjednicu, kojoj su prisustvovali predstavnici izvršne i zakonodavne vlasti sa gradskog, kantonalnog, federalnog i državnog nivoa, kao i veliki broj privrednika, predstavnika kulturnih, obrazovnih i vjerskih institucija, ambasada u BiH, boračkih udruženja i organizacija i mediji, svečano je otvorila predsjedavajuća Općinskog vijeća Edina Gabela.

Predsjedavajuća Gabela je podsjetila da je Općina Novi Grad 1977. godine formirana ukazom Predsjedništva SRBiH pod nazivom Sarajevsko Polje. Godinu kasnije je preimenovana u Općinu Novi Grad Sarajevo.

Načelnik Efendić i predsjedavajuća Gabela uručili su pojedinačna i kolektivna općinska priznanja.

Pojedinačna Zlatna plaketa "Safet Hadžić", koja je posthumno dodijeljena rahmetli Nedžibu Džanki, istaknutom humanisti i privredniku i dugogodišnjem vijećniku Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo, uručena je Nedžibovom sinu Kemi Džanko.

Kolektivna Zlatna plaketa "Safet Hadžić“ uručena je Udruženju „Dajte nam šansu“, za izuzetan doprinos u pružanju usluga i podrške porodicama djece i osobama sa poteškoćama u razvoju.

Srebrena plaketa „Safet Hadžić“ dodijeljena je Ademu Zolju, nekadašnjem direktoru Direkcije za puteve Kantona Srajevo, za dugogodišnju saradnju i podršku u realizaciji projekata na području Novog Grada, dok je kolektivna Srebrena plaketa dodijeljena firmi "Senigor“, za uspješan rad u privrednom razvoju i značajan doprinos lokalnoj zajednici.

Policijskim službenicima Treće PU Džemi Džanki i Nerminu Čoko, uručena su priznanja "Policajac godine 2014. i 2015." Na sjednici su dodijeljene i zahvalnice istaknutim pojedincima i kolektivima za doprinos u radu lokalne zajednice. Uz bogat kulturno-zabavni program u kojem su učestvovali Hari Varešanović i Divanhana, prisutni su imali priliku pogledati i dokumentarni film o projektima, koje je Općina Novi Grad Sarajevo realizirala u 2015. godini, saopćeno je iz Press službe Općine Novi Grad.


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: