{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Seminar u Sarajevu: "Audio-vizuelne medijske usluge i autorska prava"

24.4.2015. u 12:25
19
0
Seminar u Sarajevu: "Audio-vizuelne medijske usluge i autorska prava"
19
Vijeće Evrope i Regulatorna agencija za komunikacije su danas u Hotelu Europe u Sarajevu održali konferenciju i seminar pod nazivom "Audio-vizuelne medijske usluge i autorska prava".
Seminar je vodila stručnjakinja u oblasti autorskih prava Maya Capello, a ovaj je događaj za cilj imao pružiti relevantne informacije javnosti i svim zainteresiranima o novinama u evropskom regulatornom okviru, a u vezi sa autorskim pravima.

U toku konferencije eksperti Vijeća Evrope iz domena autorskih prava i predstavnici Regulatorne agencije za komunikacije BiH predstavili su evropski regulatorni okvir u vezi sa autorskim pravima, te najbolju evropsku praksu sa posebnim akcentom na ulogu regulatora.

Na konferenciji je bilo govora i o specifičnoj situaciji u Bosni i Hercegovini s obzirom na nepostojanje kolektivne organizacije za ostvarivanje autorskih prava za audio-vizuelna djela.

Konferencija je organizovana u okviru regionalnog projekta "Promovisanje slobode izražavanja i informisanja i slobode medija u Jugoistočnoj Evropi", koji finansira Kraljevina Norveška, a provodi Ured Vijeća Evrope u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: