Komentari (79)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nista se desit nece...jos malo mogu galamit ispred i kucama
Ako sta razbiju, ostace bez plata :D
Naravno, vi Sindikalci odavno koketirate sa vladom i ovaj put je sve izrezirano sa vama.Da ste htjeli nesto uciniti bili bi uz radnike na februarskim protestima.Sram vas bilo opet ste izdali radnike a sada ih kao pozivate na proteste.Trebalo vas je ranije smjeniti ali slizali ste se sa vladajucim strankama.Ne sekirajte se posto ste sada iskoristeni nikome vise ne trebate ni vladi ni narodu ni radnicima, tako da ce vas na brzinu posmjenjivati i postaviti nove poslusnike.Naravno stici ce i vas ono sto je snaslo radnike, a i odgovaracete.
pazi ovog uhljeba Phal 30.07.2015. u 15:51 Dom naroda Parlamenta FBiH usvojio Zakon o radu Da Bog da crkli od gladi ti i svi tvoji istomisljenici i oni retardi koji su donijeli i usvojili takav zakon! Pomrite vise jednom i pustite nas normalne da zivimo normalnim zivotom! Crkni zavidni debilu al njima nece gore bit samo tebi jade jadni koji se samo tudjoj nesreci nadas.
Phal 05.03.2014. u 19:58 Protesti u Sarajevu: Odblokirane saobraćajnice kod Skenderije i Higijenskog zavoda Ma hajde nisu oni divlji, samo se ponasaju kao divljaci, nije to isto nikako?! Skupila se sacica klosara i besposlicara i maltretira citav grad! Samo mi nije jasno kako im ovo jos uvijek dozvoljavaju?! Protestujte koliko hocete al MRS sa ceste!!! Sve redom skloniti s ceste na trotoar pa ako hoce nek stoje 0-24 koga briga. Ovako ometaju sve ljude i one koji imaju posao ugrozavaju da ostanu bez njega radi kasnjenja zbog besposlenih klosara. Trebalo bi vise onako auta da krene kroz te njihove idiotske blokade pa nek se ne sklone ako im se ne zivi koga briga, ako imaju mozga sklonice se s ceste.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sve penzioneri radoncicevi glasaci-placenici
Da se bore za prava radnica u tekstilnoj i kožarskoj industriji gdje je plata 350KM prosjek ili za metalce gdje je proskek 500-700 ili ove što rade u trgovinama za 500 km i ... ima takvih dosta sutra bih i ja izašao.Međutim sve ove godine oni šute o tome kao da to i nisu radnici.A sad kad je došao đavo po svoje(nebi se ovaj zakon nikad usvoio da nije dogorilo do nokata)e sad bi da se nešto bune.Zakasnili ste gospodo jedno petnaest godina.Sad je gotovo-para više neeema.
ma sta ce radnici????Nista,otici ce kuci i sutra na poso!
Od "radnika" se moglo svasta ocekivati, pa i to da ce se razici.
SVE JE U BOŽIJIM RUKAMA - opet ! Kad je radit - onda je u bozijim a kad je uzimat onda je u njihovim dzepovima mamu im lopovsku.
ovo je samo mazanje ociju da se sad robovi u privatnim firmama mogu radovati sto ce i ovi jadovi u drzavnim imati ista NEPRAVA kao i oni, osnovni problem je preko pola miliona nezaposlenih u bih, a kad se on rijesi treba teziti ka tome da privatnici svojim radnicima daju iste beneficije koje imaju i zaposleni u drzavnim ustanovama, a onda slejdeci korak pravit proteste da SVI imaju jos bolje uvjete.
Neće se desiti ništa bilo kome u državnim firmama ko je primljen preko stranke ili štele. Jeb.aće mater samo onim koji nisu. Nikakav stvarno preokret se neće desiti za glasačku armiju, naprotiv još će porasti jer će ih poubacivat na mjesta nelojalnih.
naravno, preko stranke kad si onda imas IMUNITET na sve.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Sada se od radnika moze ocekivati da dobiju otkaz ako nastave da se glupiraju po cesti umjesto da su na radnim mjestima!
Haha dobar! Vrijeme je da se skinu uhljebovici da sad mi jedno 20god uzivamo i krademo a oni neka piju leksilijum i prevrcu se nocu,kao sto to mi radimo
Tačno. Nakon ovoga radnici su robovi! Eto stigli smo čak dotle. Aferim pošteni, pametni, sposobni i Bogu vjerni političari.
Ti ocigledno nikad nisi radila u realnom sektoru, TJ, ocigledno si negdje na budzetu. Prijasnji zakon je samo stitio nehljebe i onako i ovako, tako da je bilo kakvo drugo zakonsko rjesenje mnogo bolje.
Selvedine Š. u slučaju da se desi kakav "spontani" odgovor tih huškača-protestanata koje ti nazivaš radnici, a koji su uglavnom stranački vojnici, i daj bože da dođe do kakvog belaja, bi li svjetla obraza izašao i na sebe preuzeo krivicu i odgovornost ?????? šupci krijete se ko babe iza stranačkih lobija i interesa smradovi sindikalni....vozite službena auta pijete službene žestice na radnom mjestu i guzite kurve a sve o trošku buđeta i vi da štitite interes moga komšije koji u žepču dobi otkaz sa posla što nije na vrijeme za bajram došao na posao ..... stoko sindikalna.....
u redu je komšija našli smo mu posao u ze danas..počinje raditi 10tog... al ne mogu da ne reagujem na ovakve izjave i gluposti..od čelnika sindikata...
ja mislim da opet na ovoj slici je najviše nezaposleni! Stičem takav dojam! Nije valjda da su nam u državnim svi ovako matori?
Pa sto mislis da su dosli da se bune? Sve je to go neradnik. Cijeli radni vijek jeto provelo izbegavajuci posten rad, i sad kada treba pravi radnik da se cijeni... naravno da ce ovi biti protiv!
Sljedeci zakon koji pripremaju je Serijatski
samo da porucim ovim sto blokiraju saobracaj,stvaraju se velike guzve u gradu tako da hitna pomoc ne moze proci time ugrizavate bolesnike kojima je potrebna pomoc,nemojte to raditi jer ce te ubiti tako neke bolesnike
Hmmm,nadam se da se neče zapucati...jel policija shvata da su i oni u novom zakonu donji?!?!
MA HAJMO IH RUSIT https://www.youtube.com/watch?v=bLTlZ2Xgkuw
"Neka nam je Bog na pomoci" rekao je Husic..