Posjete
0

Selmo Cikotić sastao se sa predsjednikom Afganistana

FENA
Delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, koja od 21. jula boravi u posjeti Afganistanu, predvođena ministrom odbrane BiH Selmom Cikotićem, sastala se danas u Kabulu s predsjednikom Afganistana Hamidom Karzaijem.

Također, danas su održani susreti i s ministrom odbrane Afganistana, generalom Abdurrahimom Wardakom i predstavnicima Glavnog štaba Međunarodne vojne misije u Afganistanu (ISAF), saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Razgovori su, kako se navodi, bili posvećeni trenutnoj situaciji u Afganistanu i najboljim mogućnostima za angažoviranje jedinica iz BiH u nekoj od zona ISAF-a.

Delegacija BiH jučer se sastala i s ministrom unutarnjih poslova Afganistana Ali Ahmadom Jalalijem te predstavnicima turskog kontingenta koji se nalazi u misiji u Afganistanu.

Delegacija Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, kako se ističe u saopćenju, zadovoljna je do sada prikupljenim informacijama koje mogu pomoći u sagledavanju i procjeni mogućnosti angažiranja jedinice OSBiH u misiji ISAF-a i one pružaju „dovoljno elemenata za kvalitetan prijedlog Predsjedništvu BiH".

U delegaciji BiH su, pored ministra odbrane Selme Cikotića, šef kabineta ministra Senahid Godinjak, brigadni generali Rizvo Pleh, MirkoTepšić i Ivica Jerkić i brigadir Ivica Pavić.