{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Selma Husić autorica najljepšeg pisma mladih BiH

F
29.4.2015. u 14:39
0
3
Selma Husić autorica najljepšeg pisma mladih BiH
0
Selma Husić autorica najljepšeg pisma mladih BiH
Završen je izbor za najljepši rad na 44. međunarodnom natjecanju u pisanju pisama za mlade 2015. koje u BiH organiziraju Hrvatska pošta Mostar, BH Pošta i Pošte Srpske, a najbolji rad u BiH na temu "Pričajte nam o svijetu u kakvom biste željeli odrasti" napisala je Selma Husić, učenica Osnovne škole "Mak Dizdar" iz Zenice.
Njen rad ocijenjen je najboljim između 1.075 pisama pristiglih na adrese tri bh. poštanska operatora (535 BH Pošta, 312 Pošte Srpske, 228 HP Mostar) i predstavljat će BiH na svjetskom natjecanju koje organizira Svjetska poštanska unija, priopćeno je iz Hrvatske pošte Mostar.

Drugo mjesto osvojila je Kristina Radovanović, učenica OŠ "Mladen Stojanović" Laktaši, a treće je mjesto pripalo Vedranu Ragužu, učeniku OŠ "Stolac" iz Stoca.

Učenici koji su osvojili prva tri mjesta bit će nagrađeni novčanim nagradama (500, 300 i 200 KM), tablet računalima i poklon paketima. Njihovim nastavnicima materinskog jezika (Dženana Talić, Danijela Popović i Davor Puljić) pripast će novčana nagrada u iznosu od po 100 KM.

Slijedećih 7 mjesta ravnopravno dijele ovi učenici koji će biti nagrađeni MP playerima i poklon paketima: Erna Hukara, Druga osnovna škola, Hrasnica (Sarajevo), Jozo Naletilić, Druga osnovna škola, Široki Brijeg, Andrej Kozić, OŠ "Vuk Karadžić", Banja Luka, Franjo Zeko, OŠ "Drvar", Drvar, Anastasija Kainović, OŠ "Vaso Pelagić", Pelagićevo, Daniel Planinčić, Treća osnovna škola, Ilidža (Sarajevo), Tajana Kostović, OŠ "Veselin Masleša", Foča.

Poklon pakete Agencije za poštanski promet BiH u vrijednosti od 100,00 KM za svoje kreativne radove dobit će učenici: Karolina Dragojević, OŠ "Kiseljak", Podastinje (Kiseljak), Milijana Ćetković, OŠ "Veljko Ćubrilović", Priboj i Beneš Halilović, Centar za djecu s posebnim potrebama "Los Rosales", Mostar.

Osim navedenih nagrada, Hrvatska pošta Mostar nagradit će prigodnim panoima s poštanskim markama i 5 škola iz kojih je na adresu HP Mostar stiglo najviše pisama. Svečanost proglašenja pobjednika i dodjela nagrada održat će se početkom oktobra 2015. godine u Sarajevu u povodu obilježavanja 9. oktobra, Svjetskoga dana pošte.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: