{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Selimović: Sjednice su otkazane zbog dodatnih konsultacija

F
9.10.2012. u 16:11
2
4
Selimović: Sjednice su otkazane zbog dodatnih konsultacija
2
Selimović: Sjednice su otkazane zbog dodatnih konsultacija
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Šef poslaničkog kluba Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Jasenko Selimović izjavio je Agenciji Fena da je razlog za odgađanje sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH, koje su bile najavljene za 10. i 11. a potom i za 23. i 24. oktobar, isključivo u predloženom obimnom dnevnom redu, odnosno u potrebnim dodatnim konsultacijama unutar Kluba o najavljenim tačkama, među kojima su brojni zakoni.
S tim su se saglasile i kolege iz poslaničkih klubova Hrvatske demokratske zajednice BiH i Saveza za bolju budućnost BiH, rekao je Selimović, uz isticanje da su zbog lokalnih izbora u našoj zemlji stranački predstavnici bili pojačano angažirani u predizbornim aktivnostima.

Sjednice nisu otkazane već samo vremenski pomjerene, naglašava Selimović.

Obavijest o odgodi navedenih oktobarskih sjednica službeno je danas upućena poslanicima iz Ureda predsjedavajućeg Predstavničkog doma Fehima Škaljića.

Odgoda je na zahtjev poslaničkih klubova SDP-a, HDZ-a BiH i SBBBiH, uz konsultaciju s federalnim premijerom, navedeno je u Škaljićevoj obavijesti uz naglašavanje da će novi datumi sjednica biti utvrđeni naknadno.

U obilju predloženih tačaka dnevnog reda su izmjene Zakona o krivičnom postupku, zatim Zakona o potvrđivanju prava na prijevremenu starosnu penziju ostvarenu pod povoljnijim uvjetima kao i Zakona o utvrđivanju i ostvarivanju potraživanja građana u postupku privatizacije.

Tu su i najavljene izmjene i dopune Zakona o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo te još mnogi zakonski i drugi akti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: