Potpisao pristupnicu
557

Selim Bešlagić zvanično prešao u Našu stranku, poručio da nije izdao SDP

Piše: A. K.
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Nekadašnji načelnik Tuzle i dugogodišnji član Socijaldemokratske partije (SDP) Selim Bešlagić od danas je zvanično član Naše stranke (NS). Bešlagić je prilikom zbora Gradskog odbora Naše stranke u Tuzli, na kojem je birano novo rukovodstvo, potpisao pristupnicu čime je i formalno promijenio "politički dres".

Bešlagić je za Klix.ba kazao da se nastupi Naše stranke, prvenstveno na nivou Tuzle podudaraju sa svim njegovim viđenjima, počevši od uloge i funkcije mjesne zajednice pa do vrednovanja lokalnih institucija.

"Nisam nikada izdao socijaldemokratiju niti SDP, već su je izdali ljudi koji vode ovu partiju. U datom trenutku sam ocijenio da moj prelazak u Našu stranku može doprinijeti promjeni trenutnog stanja. Da li ćemo u tome uspjeti vidjet ćemo, ali nakon prvih razgovora sigurno ćemo pronaći zajednički interes za BiH", poručio je Bešlagić.

Svojim dosadašnjim političkim iskustvom i ugledom koji uživa nastojat će ovoj stranci privući što više pristalica.

Razgovori između Bešlagića i rukovodstva Naše stranke trajali su izvjestan period, a predsjednik Peđa Kojović smatra da je šteta da se čovjek takvog kapaciteta na neki način povuče iz politike.

"Šteta je posebno u trenutku kada BiH treba svakog čovjeka koji može nešto uraditi kako bismo skinuli nacionaliste s vlasti te promijenili stanje u državi. Više ne smije biti gledalaca sa tribine, svi se moraju uključiti bez obzira u koju stranku", izjavio je Kojović.

Izuzetno je ponosan što je Bešlagić prepoznao Našu stranku kao mjesto koje nije kompromitovano, te koje ima moralni kredibilitet, ali i principijelnost.

Iako mu je nuđeno, Bešlagić nije zainteresiran da se nađe na bilo kojoj izbornoj listi Naše stranke na izborima 2018. godine.

"Prilikom našeg razgovora Bešlagić mi je rekao da ne želi razgovarati o pozicijama već se samo želi učlaniti da nam pomogne, koliko god može, da napravimo nešto na izborima 2018. godine. Izuzetno sam mu zahvalan i smatram da je to vrsta ponašanja koja je u ovom trenutku nešto najpatriotskije što pojedinac može uraditi za BiH", zaključio je Kojović.