{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Sela Luka i Krušev Do bit će duže vrijeme blokirana

F
27.1.2012. u 11:37
0
6
Sela Luka i Krušev Do bit će duže vrijeme blokirana
0
Sela Luka i Krušev Do bit će duže vrijeme blokirana
Foto: Prijateljisrebrenice.org
Zbog problema koji su izazvani trodnevnim snježnim padavinama načelnik Općine Srebrenica proglasio je jučer stanje elementarne nepogode.
U toku je vanredna sjednica Štaba Civilne zaštite na kojoj će se precizirati aktivnosti na pomoći stanovništvu i čišćenju visokih snježnih nanosa.

"Cjelokupno područje od 527 kvadratnih kilometara, što je veliko, blokirano je zbog snježnih padavina. Da ne bi došlo do posljedica - ne idu djeca u školu, ne idu ljudi na posao, i tako dalje, da znamo da je stanje alarmantno i želimo učiniti sve da promijenimo to stanje", izjavio je Ćamil Duraković, komandant Štaba Civilne zaštite Općine Srebrenica.

I pored danonoćnog dežurstva i pojačanog broja vozila za čišćenje saobraćajnica, mnoga naselja su još odsječena od općinskog centra. Najkritičnije je ponovo u najudaljenijim selima Luci i Krušev Dolu, gdje su, na pojedinim mjestima snježni nanosi viši od dva metra. Po riječima Ševke Karića, načelnika za urbanizam, većina putnih pravaca je očišćena, a najsporije se napreduje prema Luci.

"Veliki je snijeg na ovoj dionici. Jutros su mašine, angažirane iz Maglaja, krenule ka Luci i uspjeli smo očistiti tek 2,5 kilometara od Podravanja. Bit će teško jer nam je ostalo još nekih 20-ak kilometara da bismo došli do Luke i Krušev Dola", rekao je Karić.

U protekla tri dana, u Srebrenici i većini sela dolazilo je do prekida u napajanju električnom energijom, ali je stanje od jučer stabilizirano.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: