BiH
0

Sekretarijat RCC-a predstavlja sutra bh vlastima svoju misiju i prioritete

FENA
Stručnjaci Sekretarijata Vijeća za regionalnu suradnju (RCC) sutra će vlastima BiH detaljno predstaviti svoju misiju, prioritete i aktivnosti, najavljeno je iz RCC-a.

Prezentacija, koja je organizirana zajedno sa vladom BiH, bit će održana u prostorijama Sekretarijata RCC-a u Sarajevu.

Cilj prezentacije je da rad RCC-a približi širem krugu vladinih zvaničnika, poslovnom sektoru, civilnom društvu i medijima. Ona će biti usredsređena na prioritetna područja rada RCC-a - ekonomski i društveni razvoj, energetika i infrastruktura, pravosuđe i unutrašnji poslovi, sigurnosna suradnja, izgradnja ljudskih potencijala, te parlamentara suradnja.

Učesnike će pozdraviti generalni sekretar RCC-a Hido Biščević, a uvodna obraćanja će imati nacionalni koordinator RCC-a za BiH ambasador Dragan Božanić i zamjenica generalnog sekretara RCC-a Jelica Minić.

Ovaj događaj označava početak niza prezentacija u 2009. godini koje će biti održani u glavnim gradovima jugoistočne Evrope (JIE) i zemljama članicama RCC-a iz drugih dijelova Evrope.

U 2008. godini više od 500 predstavnika državnih administracija JIE, poslovnog sektora, civilnog društva i medija prisustvovalo je prezentaciji rada RCC-a u Kišinjevu, Sofiji, Beogradu, Podgorici, Skoplju, Zagrebu, Atini i Ankari.