|

Sekretar OV Centar Naser Čopelj: Nije istina da sam prekinuo sjednicu Općinskog vijeća Centar

Sekretar OV Centar Naser Čopelj: Nije istina da sam prekinuo sjednicu Općinskog vijeća Centar
60
Klix.ba
29.10.2019. u 15:11
7
komentara
60

dijeljenja
Sekretar OV Centar Naser Čopelj: Nije istina da sam prekinuo sjednicu Općinskog vijeća Centar Naser Čopelj (prvi s desne strane)
Portal Klix.ba početkom oktobra pisao je kako opozicija u Općini Centar ponovo zahtijeva smjenu Općinske izborne komisije. Naser Čopelj, sekretar Općine Centar i član OIK-a, ističe kako se radi isključivo o iznudi smjene članova OIK-a Centar zbog težnje da se imenuju novi članovi komisije koji će biti isključivo prijedlog navedenog vijeća.
On podvlači kako u navedenom tekstu nije spomenuto ničije ime i da su se uglavnom upotrebljavali termini za subjekte radnji koji asociraju na kolektivne organe osim njegovog. Naime, u tekst se navodi da je on naprasno prekinuo sjednicu suprotno poslovniku.

"Ja sam Naser Čopelj, sekretar Općinskog vijeća i član sam Općinske izborne komisije Centar.Ukratko ću vam reći da sam već duže vrijeme izložen strahovitim pritiscima vijećnice Senade Bosno pokrenutih prema meni u ulozi člana Općinske izborne komisije Centar od dana održavanja Općih izbora 2018, jer sam i pored svake vrste prijetnje i pokušaja iznude određenih zahtjeva od navedene vijećnice koja je tada bila u svojstvu ovlaštene osobe ispred političkog subjekta kojeg zastupa bio do kraja principijelan u tumačenju zakonskih propisa i strogo profesionalan u ophođenju s vijećnicom koja na svaki mogući način i sada pokreće svaku vrstu negativne kampanje protiv mene u ulozi sekretara Općinskog vijeća, člana Općinske izborne komisije i svih drugih pozicija na kojima sam bio, ili nisam bio", navodi u demantiju Čopelj.On dodaje da je notorna neistina da je naprasno prekinuo sjednicu Općinskog vijeća. Ističe da takve ovlasti nisu propisane Poslovnikom o radu Općinskog vijeća, a ukoliko se pročita zapisnik s te sjednice, ili presluša postojeći audiozapis, lako se može uočiti da se radi o neutemeljenim optužbama.

"Istina je da Općinsko vijeće Centar već dva puta glasalo o inicijativi za smjenu OIK-a Centar i naravno da je presedan da to čine dva puta, ali su oni glavni krivci zbog toga. CIK BiH je nakon prvog izglasavanja nepovjerenja zatražio od Općinskog vijeća da dostavi dokaze o povredama zakona za koje optužuju OIK Centar. Međutim, oni takvih dokaza nemaju jer jednostavno, razlog za pokretanje smjene članova OIK-a nije profesionalnog karaktera, nema tu zakonskih grešaka počinjenih od članova OIK-a, ovdje je riječ o isključivoj iznudi smjene članova OIK-a Centar zbog težnje da imenuju nove članove komisije koji će biti isključivo njihov prijedlog", istakao je Čopelj.
Prijavi grešku


Komentari (7)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...