BiH
6

Sejo Bukva i Sabahudin Delalić kandidati za novo rukovodstvo Skupštine KS

FENA
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Kandidati za izbor predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo (KS) su Sejo Bukva iz Kluba ostalih i Sabahudin Delalić iz Kluba Bošnjaka.

Prema poslovniku, do izbora predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo sjednicama će predsjedavati kandidat Sabahudin Delalić.

Delalić je kazao da je Klub Bošnjaka za izbor predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo predložio njega, a da su zastupnici potvrdili njegovu kandidaturu.

Također, predsjedavajući Kluba ostalih Sejo Bukva istakao je da je za izbor predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo ovaj klub kandidirao njega, a zastupnici KS-a su također potvrdili njegovu kandidaturu.

Predsjednik Kluba Hrvata u Skupštini KS-a Ana Babić naglasila je da ovaj klub nema kandidata za izbor predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Skupštine KS-a, navodeći da se Marijo Vukasović sam kandidirao te da su članovi Kluba ostali suzdržani.

Vukasović je kazao da se sam kandidovao, jer niko od predstavnika Hrvata nije htio kandidaturu.

"Mislim da predstavnici Hrvata ne konzumiraju svoja prava koja imaju", ocijenio je.

Član Kluba Hrvata u Skupštini KS-a Zvonko Marić smatra da je njegov kolega Vukasović mlad te da razumije njegovu ambicioznost.

Predsjednik Kluba Srba u Skupštini KS-a Slaviša Šućur saopćio je da ni ovaj klub nema kandidata za rukovodstvo Skupštine.

Budući da su zastupnici iscrpili dnevni red, Delalić je zaključio sjednicu.