Komentari (156)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Sejdić za precjednika!
Kad u jednoj Evropi gospodare hahari poput Madjarskog onog fasiste, Ceskog rasistickog predsjednika, Poljskih nacista, Austrijskog podpredsjednika parlamenta pa i premijera, o kakvoj mi Evropi pricamo...Strazbur je sprdacina!
Nikakav to nije fašizam. Samo obrana vlastitog naroda od pošasti zvana islam.
Svakoj drzavi su potrebni gradjani drugog reda nad kojim se pravosudni organi mogu izivljavati.Ni u EU ne mozes u parlament ni raditi kao policajac ako nemas drzavljanstvo a odbionicu mozes dobiti samo ako nisi platio neki racun na vrijeme.Sta je to ako nije rasizam i diskriminacija.Hocu reci da se Dervo zali na pogresnoj adresi.
Trenutni izborni zakon u BiH je sličan jedino izbornim zakonima Musolinijeve fašističke Italije i Hitlerove nacističke Njemačke,gdje se čovjek nije mogao ni kandidovati na izborima jer ga je mati rodila rodila kao "ostalog (crnca, Jevreja, Roma itd)".Sprovedite Presudu "Sejdić-Finci" pa možemo pričati o nepostojanju diskriminacije."
Dervo dok god BAŠ svaki državljanin BiH ne bude imao ista prava, lobirajte ti i Finci u EU instutucijama da zabrane svim političarima koje se protive sprovođenju Presude ulazak u EU zemlje, pa dok god se ne sprovede odluka neka ih vraćaju sa graničnih prelaza - sve i jednog bez izuzetaka.
Bravo Sejdicu i steta sto nemas prava da budes biran i izabran na neku od funkcija jer bi bio puno posteniji od ovih 95 % sadasnjih.
cakaju oni jaro da ti umres..
Oooo posteni, fini, iskreniiii
a moj sejdo oni državu i shvataju kao dioničko društvo (korporaciju) iako bi kad bi se sami pitali(da im nije konkurentske bratije) izabrali radije trgovačko društvo jednog lica.
Od kud sad Indijci koji su dosli sa vojskom Makedonskog na ove prostore traze pravo glasa u zemlji s kojom veze nemaju?
Ukoliko nece biti reorganizacije izbor. jedinica, onda je kao ad hoc rjesenje razumna primjena posljednjega popisa stanovnistva kao aktualnoga birackog popisa gdje ce se onima koji su se izjasnili Bos., Srb. i Hrv. omoguciti glasovanje na listicima za Predsjednistvo i Dom naroda na kojima su iskljucivo potencijalni predstavnici relevantnoga konst. naroda (izabrani predstavnik nekog konst. naroda ne mora nuzno biti iste narodnosti), a ostalih 3% neka glasuju po svojoj volji i savjesti.
Dakle, bilo koji gradjanin jednog od 2 entiteta moci ce se kandidirati na listama za clana Predsjednistva kao PREDSTAVNIK jednog od 3 konstitutivnih naroda ili za relevantne klubove Domove naroda, ali ce te konkretne biracke listice dobiti iskljucivo pripadnici relevantog konstitutivnog naroda kako bi se osiguralo legitimno predstavnistvo konst. naroda u vlasti sukladno Ustavu i duhu BiH. Tako npr. i g. Sejdic kao Rom moze biti izabran na listi za hrv. clana Predsjednistva voljom Hrvata.
Sejdicu.. hajd sve ok.. al i ova tvoja borba je samo da se uhljebis
Prije rata bio jedan restoran u blizini Sarajeva,i pjevao Sejdi,Sejdi(reklama na vratima) I valjda bilo "tanko" pa prekrizili i napisali sjedi sjedi:)))
Ma kakav ba ljubić i njegova presuda, propali bolesno ambiciozni nikogović, ne znam ni kako je sud uopšte raspravljao o glupavoj inicijativi poslanika druge države.
Fe...............................................0.38kf Cu..............................................8km Pa brate Sejdic vadi nas iz krize