127 godina rada
1

Šehić uručio poklone amputircima i RVI uposlenim u GRAS-u

Piše: Nedim Grabovica
Foto: N. G./Klix.ba
(Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
U povodu obilježavanja 127 godina postojanja i rada Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća GRAS, v.d. direktora ovog preduzeća Adis Šehić upriličio je tradicionalni prijem za RVI i amputirce uposlenike GRAS-a.

Tom prilikom Šehić je radnicima uručio prigodne poklone te im se zahvalio za angažovanje i predan rad i pored zdravstvenih problema koje imaju.

"Drago mi je da smo i ove godine na dan preduzeća uspjeli organizirati prijem za naše radnike. Malo je preduzeća sa ovako dugom historijom poput GRAS-a. Mi smo i u najtežim uslovima, tokom agresije na BiH, pokazali svoju snagu i ja se nadam da će ovo preduzeće postojati i narednih 127 godina", istakao je Šehić.

Osim toga, on je naglasio da je GRAS danas u teškoj situaciji, ali da će uz pomoć Vlade KS uspjeti iznaći određena rješenja te poboljšati poslovanje.

"Naravno, moraju se neke stvari promijeniti i unutar preduzeća, ali ja sam po tom pitanju optimističan. Što se tiče nekih planova za narednu godinu, mi smo već u fazi dogovora za nabavku novih 13 trolejbusa, a poslije toga i autobusa. Minibuse smo nabavili, tako da se nadamo da ćemo kroz 2013. i 2014. godinu zaokružiti tu nabavku novih vozila te našim korisnicima pružiti još bolje uvjete", naglasio je Šehić.

Dan preduzeća osim prijema RVI i amputiraca bit će obilježen i polaganjem cvijeća na spomen-obilježje šehidima i poginulim borcima u krugu GRAS-a te svečanom sjednicom na kojoj će biti dodijeljene zahvalnice i nagrade uspolenicima sa navršenih 15 i 25 godina radnog staža.