Šefik Džaferović primio Bošnjake iz Bijeljine i Janje

Klix.ba
15.2.2019. u 17:05
96
35
Šefik Džaferović primio Bošnjake iz Bijeljine i Janje
96
Šefik Džaferović primio Bošnjake iz Bijeljine i Janje Foto: Predsjedništvo BiH
Delegacija koju je predvodio potpredsjednik Skupštine grada Bijeljina Mustafa Gradaščević, a u kojoj su bili Samir Baćevac i Samer El Chekh, upoznala je člana PBiH Džaferovića s položajem i stepenom ustavnih i zakonskih prava koje ostvaruju Bošnjaci u Bijeljini i Janji.
Kako je istaknuto, nemogućnost ostvarivanje ustavnog prava na bosanski jezik, te prava na zapošljavanje u institucijama entiteta Republika Srpska u skladu sa rezultatima popisa, osnovni su problemi s kojima se suočavaju Bošnjaci na ovom području.

Naglašeno je da je odnos lokalnih vlasti u Bijeljini mnogo bolji nego u ranijem periodu, ali da ima dosta prostora da se stanje u svim segmentima dodatno unaprijedi.

Kao jedan od problema je istaknuto i zapošljavanje Bošnjaka iz Bijeljine i Janje u institucijama na državnom nivou koje djeluju u ovom dijelu entiteta RS.

Član Predsjedništva BiH Džaferović je pohvalio aktivnosti koje Bošnjaci Bijeljine i Janje poduzimaju djelujući kroz politički, kulturni i vjerski život na ovom području. Naglasio je da će sve aktivnosti koje će doprinijeti ostvarivanju jednakih prava svih naroda i građana u BiH imati njegovu punu podršku, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (35)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: