Pozitiva(c) dana
0

Sedma generacija vojnika dokaz da se može zajedno

Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
Foto: Feđa Krvavac/Sarajevo-x.com
U Centru za osnovnu obuku Oružanih snaga Bosne i Hercegovine danas je 296 mladih vojnika položilo zakletvu čime su postali sedma generacija koja je uspješno završila tromjesečnu obuku i potpisala profesionalne ugovore.

Mladi vojnici nastavak su uspješnog procesa podmlađivanja Oružanih snaga što je jedan od uslova koje je NATO postavio pred našu zemlju. Vojnici položili svečanu zakletvu u Pazariću

Iako je ovaj proces bio bolan zbog nemogućnosti produžavanja ugovora starijim vojnicima, on se uspješno provodi čime naša zemlja dolazi bliže integracijama u NATO savez.

I na ostalim poljima OS BiH dobro napreduju kada je u pitanju proces integracija u NATO, iako je ostalo neriješeno još nekoliko krupnih pitanja, prije svega problem nepokretne vojne imove. Ukoliko uskoro bude riješeno i to pitanje naša će zemlja ući u završnu fazu pretprijema u NATO.

U međuvremenu vojnici su odlukom Predsjedništva BiH pomagali građanima ugroženim područjima pogođenim poplavama, čime su još jednom potvrdili značaj i doprinos u zaštiti građana naše zemlje.