Komentari (336)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
...zato se pljačka dogovora "ubrzanim postupkom"...kokuzi se mrze, a elita "udruženim radom" kalemi milione...kad zrelo razmislim, niste fukara što ste kokuzi, već što se glupi van gabarita univerzuma...koji je beskonačan.
Commie za predsjednika!!
coomie objasnio i zakuc'o s komentarom, ali kako glupom objasniti da je glup, to je problem moj comi
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Ljiljanovci, nikakav tzv bosanski ljiljan ne postoji, to je heraldički ljiljan,fleurs-de-lis, koji se često smatra i marijanskim znakom, a koriste ga od srednjeg vijeka francuski kraljevi. Većinom se na grbovima nalaze po 3 ljiljana, što simbolizira presveto trojstvo. Nikakve on dodirne točke nema sa islamom i islamskom kulturom. A bosanski ljiljan je vrsta cvijeta koja raste na gorskim travnjacima i grmljem obraslim obroncima bosanskih i dinarskih planina.
A ko je spomen'o Islam? Lilium bosniacum je zlatni ljiljan po kojem je poznata Be i Ha. Bosanski ljiljan postoji!
jeste on možda poznat u krugovima tuzle,živinica,cazina i sarajeva.. ne postoji nikakav halal ljiljan
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
neka je pustite ovu "nametnutu" zastavu lici mi na zastavu evropske unije, neka je jer nema teorije da se nasi politicari dogovore kako da izgleda zastava.
Ko vam brani da je promjenite? Ona je svakako samo muslimanska zastava.
Sto su ti dusmani BiH? Koju god zastavu da Bosanci i Hercegovci prihvate, njima ne valja. Zato ih treba odjebat i vratiti stit sa ljiljanima. Pa nek laju.
Ljudi, vjerujte mi, ja sam jedan veliki patriota i sad da mogu stavio bih ovu zastavu sa ljiljanima kao drzavnu. Ali kad malo sagledas situaciju, 99% nas zna da je to ne moguce. Protivice se srbi i hrvati. I ova danasnja zastava i nije toliko losa Boze moj. Trokut predstavlja granice i 3 naroda a zvijezda EU okruzenje. Pa nek stoji ova zastava dok ne neadjemo bolje rijesenje. Dobro je da nisu usvojili zastavu sa 2 nalicja, pa na sta bi to licilo. Ili onu kao kod Kipra. Bijela podloga i samo grancica masline u sredini hahahahha. Najbolje bi bilo da postave cevap na zastavu ahhahha
uzburkanamiljacka >>> VJERUJEM DA SI MISLIO NA ISTORIJU B O S N E?
Ovo nije simbol Bosne, ljiljani jesu! Ko god smatra da je ljiljanka "muslimanska ratna zastava", preporučujem mu da se vrati u osnovnu školu, i ponovo uči historiju!
Pa to pokazuje da ti ne razlikuješ neke osnovne stvari, npr. vjeru od nacije. Ja ako sam musliman ne mogu braniti tekovine vladara Tvrtka, Katarine itd.? Ne mogu samo zato jer su ih napadali Turci, koji su takođe muslimani? I tebe kao Hrvata nije te stid reći da Suljo, Mujo i Haso vole Tvrtka, Hrvoja, Katarinu i njihove ljiljane, a Ivan, Marko i Josip iz Mostara ih preziru a vole šahovnicu? Vidiš, tu ste vi Hrvati smiješni, a ne mi. Nijedan Bosanac, koji je rođen i živi ovdje, neće reći da je Turčin, samo zato što je musliman, dok će svaki katolik iz Bosne, koji u Hrvatsku ode samo na ljetovanje, reći da je Hrvat samo zato jer je katolik. Čisto nerazlikovanje vjere od nacije. Vidiš, vi ste smiješni, ne mi. ;)
Hoću nazad ljiljane i hoću rat da dodjem iz njemačke da se borim za svoju domovinu jebem li vam majku
E svinjski vi ste stranci ovdje i nemate nijedan grad.. zato suti a imamo mi 51% teritorije u nasim rukama... a arbih je osvojila 33 %
Kakva god zastava da se nametne opet će je mnogi mrziti, jer oni mrze BiH.
Dobro sto je ona nametnuta silom, to je veca sila i to je ok ali je zalosno sto su glupe Bosnje tu zastavu prihvatile tako ludu da je mi se jednostavno smuci: kad gledam samo kak masu sa njom kako se zute te jeb.ene tribine na fudbalskim utakmicama. Prosto nevjerovatno. Eto recimo kojim slucajem da je Srbiji nametnuta neka po.srana zastava koliko srba bi srba bi se ogrnulo sa tom novom zastavom? Garantujem da ni jedan nebi bio toliko glup da to uradi.
ukinuti ljiljani,postavljena ova zidarska zastava,a izdajice RBiH i danas vješaju svoje simbole pod kojim su ubijali narod od une do drine,od save do mora,jedino mi moramo popuštat,jedino mi moramo praviti kompromise i ustupke,jedino se mi moramo držati demokratskih zakona,jedino se mi nikada ne pitamo,ljiljane nikada neću izvući iz upotrebe i na svaku tekmu bivam ogrnut u njoj,neka crknu i vestendorf i svi ovi iz "komisije za pomirenje" što su donosili odluke umjesto nas,ali porućujem možete nam nametnuti ali iz glave izbaciti nećete nikada modru boju na bijelome platnu,šest ljiljana vezenih u zlatu
Tesko se Bosnjacima emotivno vezati za VARTA zastavu bez istorijskog znacaja. A himna? Pa evo uzmite i taj primjer, koji je neko ovdje vec jednom naveo. Himnu BiH, koja Bosnjacima toliko znaci, "Jedna si jedina" , napisao Dino Merlin. Dino Merlin, pjevac iz Sarajeva koji je ziv i dan danas. Pa zamislite kolicinu sprdnje i apsurda da je recimo himnu Srbije napisao Zeljko Joksimovic, ili himnu Hrvatske Tonci Huljic? Zamislite tu komediju? Himne navedenih zemalja sezu mnogo dalje u istoriju, za razliku od te famozne bosanskohercegovacke. Pa je li bilo Bosne i prije Dina Merlina, stari narode bosnjacki? :) Vama su i zastava i himna, nametnuti ili komponovani kad su komponovani, kakvi god da su, dobro dosli i kakvi god da su, vi bi to srcem prihvatili, u ocajnickoj potrazi za bilo kakvim identitetom.
Opa klixe, ovo je već opasni anti-državni članak. Kao prvo zastava sa grbom Kotromanića nastala u ratu veze (kao i Merlinova himna, onaj što je pjevo da nije Alje) nije imala sa BiH i svim njenim narodima, nego je fašistički služila i predstavlja isključivo bošnjake-muslimane, njihovu politiku i ideologiju vrhovnih fašista i kriminalaca na čelu sa Aljom. Nerealno je bilo za očekivati da će simboliku jednog naroda tj. bošnjaka svi prihvatiti, to je totalno pogrešan i propao čin zajedičke države svih naroda. Bilo je potrebno nešto neutralno, i od himne i od zastave, što bi omogućilo to zajedništvo i državu svih naroda, tako da je ovo poprilično fašistički i anti-državni članak o negiranju bilo zastave ili himne.
Ista nam zastava kao logo baterija VARTA
nije ona nastala tokom agresije, vec prije agresije na nasu drzavu... nepismeni novinaru!
Bošnjaci na tlu srednjovijekovne Bosne su potomci Ilira. Bošnjaci su se kao prvi u ovom dijelu (BiH) naselili i asimiliraju poslije nadolazeće narode (Slavene, Avare, Hrvate, Srbe). Bos. Hrvati su genetski gledano nešto bliži slavenskim narodima nego Bošnjaci. Bos. Srbi i Bos. Hrvati su genetski sličniji Bošnjacima nego Srbima ili Hrvatima. Bošnjaci su nasljednici Ilira, dok su Srbi i Hrvati, genetski gledano, u 5 - 7. stoljeću naseljeni Slaveni. Gen I1b* je kod Bos. Hrvata nešto brojniji, ali se oni ne mogu vidjeti kao naslijednici Ilira jer je mutacija tog gena mlađa nego kod Bošnjaka.
IMA SITNIH PROPUSTA KOJI BI SE NAUČNO TREBALI VIŠE OBRADITI. INAČE JE MONTY PHYTON OVO ZNANJE ISKOPAO IZ NEKE TAME U KOJU SU GA DOBRO SKRILI AGRESORI NA BOSNU. MISLIM NA NAJNOVIJE AGRESORE!