BiH
5

Sedam kandidata za novog direktora Agencije za privatizaciju FBiH

Piše: S. H.
Foto: (Arhiv/Klix.ba)
Foto: (Arhiv/Klix.ba)
Agencija za privatizaciju (APF) FBiH uskoro će dobiti novog direktora, a kako Klix.ba saznaje za tu poziciju prijavilo se sedam kandidata, među kojima je i aktuelni v.d. direktora Agencije Drago Vrbić.

Nakon ostavke Šuhreta Fazlića u septembru prošle godine Agencija za privatizaciju FBiH zvanično nema direktora. Kao vršilac dužnosti Agencije imenovan je Drago Vrbić.

Kako Klix.ba nezvanično saznaje za poziciju direktora prijavilo se sedam kandidata, koji će uskoro biti pozvani na razgovor. Iako se spekuliše da je Amer Bekrić, bivši sekretar Zajedničke komisije za ekonomske reforme u Parlamentu BiH, koji je jedan od kandidata već izabran na tu funkciju, iz Vlade FBiH za Klix.ba je potvrđeno da odluka još uvijek nije donesena.

"Konkursna procedura je još uvijek u toku. Kandidati su predali svoje prijave, a uskoro slijedi pozivanje kandidata na razgovor. Rezultati konkursa bit će poznati najkraće za dvije sedmice", istakli su iz Vlade FBiH.

Jedan od kandidata za novog direktora APF-a je i trenutni v.d. te Agencije Drago Vrbić, koji je kazao kako tek očekuje poziv na intervju.

"Netačne su informacije da je bilo ko izabran, jer prijave kandidata još uvijek nisu razmatrane. Očekujemo pozive na razgovor", kazao je Vrbić u razgovoru za Klix.ba.