Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Ne kontam što u Vjeru uvode nove stvari. Ko da Poslanik saws nije uradio dobro svoj zadatak pa je zaboravio ovo da nam kaže da radimo i mi. Al što je najgore od svega je reakcija kad im kažeš da je ovo čista izmišljotina.
Ne uvodi se u vjeru ništa novo, zikr i učenje Kur'ana i dova nije nikakva novotarija. U suštini sve se svodi na ibadet, gdje autorizovani pojedinci, koji poznaju ispravno učenje Kur'ana i dova, oni koji su sposobni održati i kraće predavanje prisutnima, predvode ceremoniju. U različitim krajevima uče se različiti ajeti i dove, ali sve je u okvirima vjere. Na stranu to što se učenje i ibadeti prakticiraju podijeliti na vremenske periode, što nema nikakvog značaja. Trebamo se stalno sjećati svojih umrlih, podsjećati se na prolaznost dunjaluka i pripremiti se i sami za ahiret. Čudno je kako neko od jednog drveta ne vidi cijelu šumu!
Ne razumijem se u islam i ne znam kaže li se tevhid ili tehvid i treba li to uopće, samo znam da je ovaj čiko bio sa obje noge na zemlji, i kao malo ko ovdje, razumio gdje i s kim živi. Iz tog razloga, s njim se dalo razgovarati, želio je dobro svakome i dobro cijeloj BiH. Njegova nevolja bila je u tome što je kao takav, živio s nama ovakvima, a bio primoran raditi i graditi BiH s njima onakvima. Vrijeme će pokazati koliko smo svi izgubili....
mogu ga oni materi tehvidat, on je svoje "knjige" zatvorio, a tehvid je novotarija, balkanska, takvo nesto Islam ne poznaje
kod nas najbolje prolaze ovi jednokratni sevapli-namazi i dove, lejletul regaibi, mevludi, turbeta i tewhidi... :D koverte se stancaju :P
@nek0 Kao prvo zelim ti sretan kurbanski Bajram. Kao drugo odakle ti pravo da ti nekoga, koga uopste ne poznajes, kvalifikujes kao "vehabiju" ili kao "ćafira"? sam tvoj nastup nije u duhu Islama, odmah si poceo s pljuvanjem po meni, i sa pricanjem suplje price u odnosu na ono sto sam ja komentarisao. Ako pokusavas da mi kazes da Quran nije dovoljan putokaz za sve muslimane do Sudnjeg dana, onda si to jadno uradio i krajnje nelogicno. Allah dz.s. nije objavio poseban Quran za bijelce, crnce, eskime, ruse, amerikance, arape, kineze, bosance, vec JEDAN Quran za sve muslimane. Jesi li to ti meni pokusao da kazes da je , subhanalah, Allah dz.s. nesto zaboravio u Quranu da nam napise, pa sad se "pametni bosanci" toga dosjetili i unose ispravke u Islam?
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
A pravi vjernici znaju da od Tevhida ili Tehvida nema nikome nista, osim hodzi. Sto si za zivota ucinio, dobra ili zla, to ce ti biti, nikakve fajde od tevhida. I obiljezavanje sedmica, 40-tnica i godisnjica u Islamu nema ni na mapi.
pa to su selefije htjele da ukinu ovdje u bosni, neko je to i predlagao islamskoj zajednici al svi ih redom popljuvali posto su to turci izmislili i to će svi učenjaci priznati. Samo što se direktno ne protivi načelima islama pa svi - hajd neka, nek bude.. a bolje da se ukine da raja ne donosi koverte hodžama, pa ispadne da samo rade za lovu
Ne znam za selefije, nego rezonski razmisljam.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
I da. Tevhid, rijec su donijeli novi gradjani u Sarajevo. Ja odrastao i ostario upotrebljavajuci rijec tehvid. A rodjen u kuci 10m od dzamije.
Ovu ekipu tajkunskih kriminalaca je trebalo odmah poslije tehvida pohapsiti i dozivotna bez sudjenja.
Lajk :))