BiH
0

Sedam boca za sedam PREOKRETA na Vrelu Bosne

Sarajevo-x.com
Izlijevanjem iz sedam boca vode sa bosanskohercegovačkih izvora u Vrelo Bosne kandidati Koalicije PREOKRET: GDS BiH i NEP BiH započeli su danas kampanju za sedam preokreta u Bosni i Hercegovini.

Nakon intoniranja himne Bosne i Hercegovine, Evropske unije i Građanske demokratske stranke Bosne i Hercegovine prisutnim su se obratili kratkim porukama nosilac liste za Skupštinu kantona Sarajevo profesor Jazid Bajrić iz Hadžića, nositeljica liste za Parlament BiH iz RS Ljiljana Perduv Misirlić iz Banje luke, kandidat na listi za Parlament BiH novinar Mahir Maglić iz Travnika, kandidatkinja na listi za Tuzlanski kanton studentica Amela Siočić iz Živinica, potpredsjednik Koalicije PREOKRET i nosilac liste za Tuzlanski kanton privrednik Kasim Selimović iz Tuzle, kandidatkinja za predsjednicu Republike Srpske Ljiljana Knežević iz Istočnog Sarajeva, nositeljica liste za Srednjobosanski kanton menadžerica Ehlimana Sarač i predsjednik Koalicije PREOKRET i kandidat za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Ibrahim Spahić.

"Sa ovoga mjesta pozivamo na referendum za novi građanski ustav Bosne i Hercegovine, koji je jedini legitiman referendum. Spremni smo formirati vladu Bosne i Hercegovine koja će donijeti i provesti prvu strategiju ekonomskog razvoja naše zemlje i čija će ministarstva biti kompatibilna komesarijatima Evropske komisije. Spremni smo naći rješenja za stotine hiljada nezaposlenih i stotine hiljada nih koji se školuju da nađu mjesto na svjetskom i evropskom tržištu, koje priznaje samo usješne, konkurentne i one koji žele usvajati nova znanja. A talenti Bosne i Hercegivine su spremni za taj izazov, samo im treba pružiti priliku", kazao je predsjednik Koalicije Ibrahim Spahić.

Spahić je pozvao građane Bosne i Hercegovine da zajedno naprave PREOKRET u svojoj domovini.

"Vrijeme je da se muslimani, katolici, pravoslavci, jevreji i oni koji se ćute ateistima okrenu jedni drugima i zajedno počnu graditi svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu, nasuprot onima koji vladaju od općina do kantona, od entiteta do distrikta i države, koji smatraju da imaju neograničeno pravo raspolagati imovinom, prirodnim resursima i ljudima, zabranjivati i dozvoljavati šta god požele. Zato upućujuem poruku – Sloboda građanima i našu zajedničku poruku "ja BIH preokret“", kazao je Spahić.

Kandidati su nakon predstavljanja iz sedam boca sa znakom Koalicije PREOKRET: GDS BiH i NEP BiH izlili vodu sa bosanskohercegovačkih izvora u Vrelo Bosne na mjestu gdje piše da voda nije za piće, saopćeno je iz Koalicije PREOKRET.