{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


"BiH ne zavisi od lidera i partija"

S
28.9.2010. u 11:33
0
1
"BiH ne zavisi od lidera i partija"
0
"BiH ne zavisi od lidera i partija"
Kandidati Koalicije PREOKRET: GDS BiH i NEP BiH za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine inžinjer Anto Lipovac iz Broda i povjesničarka umjetnosti Ljiljana Perduv Misirlić iz Banje Luke, te predsjednik Koalicije PREOKRET i kandidat za člana Predsjedništva BiH Ibrahim Spahić predstavili su se građanima naselja Gornje Kolibe u opštini Brod.
Predsjednik Koalicije PREOKRET Ibrahim Spahić kazao je kako su temelj programa Koalicije PREOKRET ljudska prava i slobode svakog građanina, a posebno pravo na dom, na povratak i sigurnost.

"Bosna i Hercegovina ne može biti razdijeljena, već se može i mora razviti na temelju konkrencije euroregija. Ni Republika Srpska ni Federacija nisu zauvijek, jedino je Bosna i Hercegovina država sa kontinuitetom i suština je u inteligentnom donošenju odluka i upravljanju jedinstvenom državom Bosnom i Hercegovinom. Bosna i Hercegovina ne ovisi ni o jednom od lidera niti političkih stranaka, već od svojih građana koji je žele graditi za sebe i svoju djecu, za njihovu budućnost. Građani Bosne i Hercegovine nemaju razloga da strahuju jedni od drugih, već treba da se udružuju u naporima za izgradnju bolje budućnosti i razvoja, zbog svojih porodica, svojih sela i gradova, svojih zajednica i svoje domovine", kazao je Spahić.

Kandidat Koalicije PREOKRET za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine Anto Lipovac poručio je sugrađanima kako će se u Parlamentu BiH zalagati za pravičnu naknadu imovinen izbjeglicama i raseljenim osobama.

"Podatak da je u 50 općina među 168.564 povratnika stopa zaposlenosti oko jedan posto govori o tome da na održivom povratku nije urađeno ništa, te da je zapošljavanje ključni PREOKRET za sve građane u BiH", kazao je Lipovac.

Ljiljana Perduv Misirlić založila se za bolji položaj kulture i ključnih kulturnih institucija u BiH naglasivši da kultura nije potrošnja nego faktor održivog ekonomskog razvoja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: