Spahić u Brodu
0

"BiH ne zavisi od lidera i partija"

Sarajevo-x.com
Kandidati Koalicije PREOKRET: GDS BiH i NEP BiH za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine inžinjer Anto Lipovac iz Broda i povjesničarka umjetnosti Ljiljana Perduv Misirlić iz Banje Luke, te predsjednik Koalicije PREOKRET i kandidat za člana Predsjedništva BiH Ibrahim Spahić predstavili su se građanima naselja Gornje Kolibe u opštini Brod.

Predsjednik Koalicije PREOKRET Ibrahim Spahić kazao je kako su temelj programa Koalicije PREOKRET ljudska prava i slobode svakog građanina, a posebno pravo na dom, na povratak i sigurnost.

"Bosna i Hercegovina ne može biti razdijeljena, već se može i mora razviti na temelju konkrencije euroregija. Ni Republika Srpska ni Federacija nisu zauvijek, jedino je Bosna i Hercegovina država sa kontinuitetom i suština je u inteligentnom donošenju odluka i upravljanju jedinstvenom državom Bosnom i Hercegovinom. Bosna i Hercegovina ne ovisi ni o jednom od lidera niti političkih stranaka, već od svojih građana koji je žele graditi za sebe i svoju djecu, za njihovu budućnost. Građani Bosne i Hercegovine nemaju razloga da strahuju jedni od drugih, već treba da se udružuju u naporima za izgradnju bolje budućnosti i razvoja, zbog svojih porodica, svojih sela i gradova, svojih zajednica i svoje domovine", kazao je Spahić.

Kandidat Koalicije PREOKRET za Parlamentarnu skupštinu Bosne i Hercegovine Anto Lipovac poručio je sugrađanima kako će se u Parlamentu BiH zalagati za pravičnu naknadu imovinen izbjeglicama i raseljenim osobama.

"Podatak da je u 50 općina među 168.564 povratnika stopa zaposlenosti oko jedan posto govori o tome da na održivom povratku nije urađeno ništa, te da je zapošljavanje ključni PREOKRET za sve građane u BiH", kazao je Lipovac.

Ljiljana Perduv Misirlić založila se za bolji položaj kulture i ključnih kulturnih institucija u BiH naglasivši da kultura nije potrošnja nego faktor održivog ekonomskog razvoja.