"Snažna žena"
833

Sebija Izetbegović na tribini SDA: Nadam se da ćemo napraviti odličan posao u Parlamentu FBiH

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
U Vogošći je večeras održana javna tribina SDA na temu "Snažna žena-stabilno društvo“, a u organizaciji Općinskog odbora SDA Vogošća i Asocijacije "Fatma“.

Na tribini je govorila aktuelna direktorica KCUS-a Sebija Izetbegović, koja se nalazi na listi SDA za Federalni parlament.

Rekla je da će, ukoliko bude izabrana u Federalni parlament, insistirati na reformi zdravstvenog sistema. Dodala je da će tražiti 24-satnu uslugu kod porodičnog ljekara., te je uvjerena da će ona i SDA napraviti odličan posao u Parlamentu FBiH.

"Još prije 35 godina, tri ili četiri mjeseca nakon udaje, moj svekar je odveden u zatvor. Ali nikad ne bih mjenjala svoj život. Ni kao snaha zatvorenika ni kao snaha predsjednika. Ja sam navikla na borbu. Otac me tako odgajao. Da se borim. Moj život je bio pun iskušenja i ko zna šta me još čeka. Ali ne bih mijenjala svoj život", rekla je Izetbegović.

Dotakla se i kampanje protiv nje i KCUS-a, kazavši da je ona nastala zbog njenog prezimena i SDA.

"Dok nisam bila politički interesantna bilo je uredu. U trenutku kad sam dobila veću funkciju krenili su napadi.Veliki dio onih koji su me napadali su osobe koje su dovodile svoje žene i njihove porodica kod mene", istaknula je Izetbegović.

Ona je naglasila da nije bilo krize zdravstva odlaskom pojedinih ljekara.

"Nema više posebnih pacijenata. Nema više čekanja. Svi pacijenti su isti. Mi jesmo možda dirnuli neke "veličine" ali svi građami imaju pravo na ljekare. Nema nedodirljivih. Doktor koji bude najbolji treba dobiti najviše novca. Oni koji ne rade neće dobiti ni plate", rekla je direktorica KCUS-a.

Na tribini se obratio i Asim Sarajlić, aktuelni zastupnik u Parlamentu BiH koji je kazao da su žene bitan dio glasačkog tijela i u SDA.