{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDU: Spriječiti bezočnu pljačku građana BiH

F
FENA
16.11.2007. u 13:23
0
0
SDU: Spriječiti bezočnu pljačku građana BiH
0
SDU: Spriječiti bezočnu pljačku građana BiH
Parlamentarne grupe Socijaldemokratske partije BiH (SDU) na nivou Kantona Sarajevo i Federacije BiH uputile su oštar protest vlastima u povodu najnovijeg talasa poskupljenja prehrambenih proizvoda i cijena komunalnih usluga.
Aktuelna vlast ne čineći ništa na sprječavanju neopravdanog talasa poskupljenja postaje saučesnik u bezočnoj pljački građana, navodi se u saopćenju. SDUBiH upozorava da vlast na neprimjeren način pokušava od građana "izvući i posljednji fening puneći budžete, odnosno svoje džepove, istovremeno povećavajući broj siromašnih u BiH".

SDUBiH podsjeća da je prethodni premijer FBiH obećao da će od kriminalaca uzeti 300 miliona maraka i usmjeriti ih u socijalne fondove.

-Od toga nije bilo ništa, građani su još siromašniji, a kriminalci, bogatiji i zaštićeniji, stoji u saopćenju.

Zbog inertnosti vlasti na sprječavanju daljeg divljanja cijena poslanici SDUBiH su od Skupštine Kantona Sarajevo i Parlamenta Federacije BiH zatražili hitno zasjedanje s jednom tačkom dnevnog reda - aktivnosti izvršne vlasti na sprječavanju talasa poskupljenja i donošenje socijalnih mjera na zaštiti standarda građana, navodi se u saopćenju koji su potpisali poslanici Vesna Saradžić, Miro Lazović, Ivo Komšić, Nijaz Duraković i Nermin Pećanac.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: