{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDS: Uništavanjem FK Borac vlast želi stvoriti Igokeu 2

9.4.2015. u 13:37
82
7
SDS: Uništavanjem FK Borac vlast želi stvoriti Igokeu 2
82
SDS: Uništavanjem FK Borac vlast želi stvoriti Igokeu 2
Foto: Klix.ba
Gradski odbor Srpske demokratske stranke rekao je danas da vlast namjerava uništiti Fudbalski klub Borac i potom prodati zemljište u centru Banje Luke koje vrijedi nekoliko desetina miliona maraka.
Potpredsjednik GO SDS-a i poslanik u NSRS Davor Šešić rekao je da je sramota što je Borac doveden pred gašenje i da to ne čudi, jer RS-om upravljaju polupismeni ljudi koji ne znaju šta je fudbal.

"Šta se krije iza namjere da se ugasi Borac? Odbornik SNSD-a u Skupštini Grada Draško Ilić je pokrenuo ovu inicijativu sa namjerom sa ugasi Borac, a potom igrače prebaci u novoformirani klub ’Krupa’, koji će biti u njegovom vlasništvu. Namjera je da se na mjestu stadiona gradi nova poljoprivredna škola, a to je zemljište koje vrijedi nekoliko desetina miliona maraka“, rekao je Šešić.

Pero Barišić je dodao da je na djelu višemilionska pljačka koju vode SNSD i mafija na čelu sa porodicom Ilić.

"Ukoliko se realizuje plan o stečaju Borca, predviđen je transfer igrača u novoformirani klub Krupa. Igrači Borca procijenjeni su na više od sedam miliona maraka. Da sportska pljačka nije od jučer, najbolje dokazuje primjer FK Krupa, koji je 2009. godine iz budžeta grada mimo svih pravilnosti dobio 1,1 milion KM za izgradnju vještačkog terena i 140.000 KM za izgradnju svlačionica. SNSD sportske objekte dijeli samo podobnima“, smatra Barišić.

Zaposleni u Borcu, dodao je on, trebaju preći u novi klub i dobiti ugovor o djelu na određeno vrijeme.

"Kakva je to ozbiljnost kada se svi zapošljavaju na određeno vrijeme i na ugovor o djelu? To je samo kratkoročno rješenje. Ugovorom o djelu se ne plaćaju doprinosi. Dakle, SNSD pričom štiti ustanove, a u praksi uništava budžet Grada i RS“, kategoričan je Barišić.

Aleksandar Petković je rekao da se ovim potezom vlasti stvara nova Igokea 2 i da se centar Banje Luke seli u Krupu na Vrbasu, gdje je sjedište Ilićeve kompanije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: