|

SDS traži posebnu sjednicu NSRS-a o Programu reformi odbrane

SDS traži posebnu sjednicu NSRS-a o Programu reformi odbrane
0
F
FENA
22.11.2019. u 14:19
12
komentara
0

dijeljenja
SDS traži posebnu sjednicu NSRS-a o Programu reformi odbrane Foto: I. Š./Klix.ba
Predsjedništvo SDS-a je ocijenilo da usvojeni dokument o procesu reformi vojske direktno uvodi Bosnu i Hercegovinu u NATO proces integracija
U SDS-u traže da se za njih sporni dokument razmatra na sjednici entitetskog parlamenta.

"Takav dokument koji nije razmatran na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske u direktnoj je suprotnosti s odlukom Narodne skupštine o vojnoj neutralnosti i principu kada je u pitanju vojno svrstavanje da u bezbjednosno-vojnom smislu Republika Srpska može biti samo tamo gdje je i Srbija", kazao je Šarović.

Istakao da će u narednim danima Klub poslanika SDS u NSRS zatražiti sazivanje posebne sjednice Narodne skupštine kako bi imali relevantne informacije i kako bi se ovaj dokument mogao predočiti poslanicima ali cijelokupnoj javnosti.

"Ne vidimo razlog bilo kakve tajnosti jer se radi o strateškom dokumentu od vitalne važnosti koji interesuje sve jer se radi o jednom od najvažnijih dokumenta koji je kreiran u posljednjih nekoliko godina", istakao je predsjednik SDS.

"Ako dokument nije bitan, kao što kaže Milorad Dodik, zašto se drži u tajnosti, zašto je poslan u NATO štab u Brisel i zašto na njega saglasnost treba da da komanda NATO-a", upitao je Šarović.

Predsjedništvo SDS je konstatovalo da je ovo jedna od najvećih grešaka Milorada Dodika koja može da ima dalekosežne posledice za sve u Republici Srpskoj i da se usvojenim dokumentom jasno aktivira MAP bez obzira što je naziv dokumenta promjenjen.

Osim rasprave u Narodnoj skupštini povest ćemo obimne razgovore u jasnosti na ovu temu i pitanja proslijediti i našim odborima širom Republike Srpske ovih dana. Ovo pitanje će obilježiti cijelu 2020. godinu a možda i duže – zaključio je predsjednik SDS Mirko Šarović.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...