{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDS traži ostavke nadležnih zbog narušene sigurnosne situacije u RS-u

F
FENA
1.4.2018. u 16:00
10
34
SDS traži ostavke nadležnih zbog narušene sigurnosne situacije u RS-u
10
SDS traži ostavke nadležnih zbog narušene sigurnosne situacije u RS-u
Iz Srpske demokratske stranke (SDS) tvrde da zabrinjava "gotovo pa nereagovanje" policije nakon što je ispaljena zolja na poslovnu zgradu Agrama u Banjoj Luci.
"Kao da se svaki drugi dan dešava da neko ispali zolju", rekao je poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Davor Šešić, ističući da sigurnosna situacija u Banjoj Luci i RS nije na zavidnom nivou.

O ovoj situaciji govore, naveo je, "bombaški napad kod Rebrovačkog mosta u Banjoj Luci prije nekoliko mjeseci, bombaški napad na Stevana Medića u Kneževu, sumnjiva smrt mladića Davida Dragičevića u Banjoj Luci, kao i povređivanje bombom dječaka u Čelincu, koji je uz sebe imao još desetak bombi te zadnji slučaj ispaljivanja zolje na zgradu 'Agrama'".

SDS je, kaže, očekivao od MUP-a i Vlade RS-a da sazovu hitan sastanak i objasne da li je riječ o terorističkom aktu, sukobu kriminalnih grupa ili nečemu trećem, izražavajući sumnju da se cijeli slučaj pokušava zataškati.

"Zamislite šta bi se desilo da je projektil ispaljen na zgradu 'Agrama' promašio zgradu i pao na kuće iza zgrade. Da li bi imali povrijeđene, koliko bi bilo mrtvih i to su stvari koje brinu građane", naveo je Šešić.

Indikativno je, dodao je, to što se nekoliko stotina metara od te zgrade nalazi zgrada Vlade, pa se, kako je rekao, postavlja pitanje kakva je sigurnost institucija RS-a.

"Na sva ova pitanja nemamo odgovor. U razgovoru građani navode da se ne osjećaju sigurno i da se ovako nešto nije dešavalo ni nakon rata. Najmanje što bi ministar unutrašnjih poslova RS i njegovi saradnici mogli da urade poslije ovoga jeste da podnesu ostavke", smatra Šešić.

Najavio je i da će SDS podnijeti krivičnu prijavu protiv ministrice za građevinarstvo, prostorno uređenje i ekologiju RS Srebrenke Golić zbog slučaja "Grand trade".

"Postoji osnovana sumnja da je došlo do krivičnog djela zloupotreba službenog položaja prilikom izdavanja građevinske dozvole i lokacijskih uslova 'Grand tradeu'", rekao je Šešić na pres-konferenciji, uz tvrdnju da je Golić vršila pritisak na sudove prejudicirajući moguće presude.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: