|

SDS: Sumnjamo da je požar u Energoinvestu podmetnut da bi se prikrili tragovi kriminala

SDS: Sumnjamo da je požar u Energoinvestu podmetnut da bi se prikrili tragovi kriminala
29
D. Be.
11.8.2019. u 10:31
24
komentara
29

dijeljenja
Srpska demokratska stranka sumnja da je požar u bivšoj fabrici Energoinvest-RAOP u Istočnom Sarajevu podmetnut kako bi se prikrili tragovi ogromnog državnog kriminala.
U ovom požaru je izgorjela najveća hala iz koje je isključena struja prije više od godinu dana i iz koje su izvučene mašine i nezakonito prodate u Zenicu, naveli su iz SDS-a.

"Iako je o ovom kriminalu samo u 2019. godini podnijeto više od 7 krivičnih prijava Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu i Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, nikada nije podnijeta nijedna radnja od strane nadležnih u Republici Srpskoj kako bi zaštitili svoju imovinu, između ostalog u skupim mašinama čija je vrijednost blizu 10 miliona КM", navode iz ove stranke.Srpska demokratska stranka postavlja pitanje kako je moguće da požar izbije u praznoj hali iz koje su, tvrde, ukradene mašine u vlasništvu Vlade RS-a.

Iz SDS-a izražavaju sumnju da se radi o prikrivanju državnog kriminala koji se godinama zataškavao i zbog toga je nophodno hitno uključivanje Tužilaštva kako bi se razotkrili vinovnici ove višegodišnje pljačke.
Prijavi grešku


Komentari (24)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...