BiH
0

SDS: SNSD promjenama u Vladi RS-a skreće pažnju s teškog stanja u privredi

FENA
Borislav Bojić
Borislav Bojić
Poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Borislav Bojić smatra da SNSD promjenama u Vladi RS-a pokušava da “klasičnom kupovinom vremena” i traženjem 100 dana za novu izvršnu vlast, skrene pažnju sa stvarnih problema u privredi i socijalnom sektoru RS-a.

Nova kadrovska rješenja u Vladi RS-a nije želio da komentira, navodeći da je krajnje ponižavajuće kako je "završio" sad već bivši premijer RS-a Aleksandar Džombić s kojim je predsjednik RS-a Milorad Dodik razgovarao svega 15 minuta i zatražio da podnese ostavku.

Bojić ističe da u ključnim resorima u Vladi RS-a u kojima su problemi, kao što su finansije, nije bilo promjena, iako je došlo u pitanje finansiranje budžetskih korisnika, kao ni u ministarstvu industrije, koja je u veoma ozbiljnim teškoćama.

  • Privreda RS je na koljenima i samo iz tog izvora mogu se osigurati sredstva za finansiranje budžetskih korisnika - kazao je.

Bolja rješenja, smatra, trebalo je tražiti i u sektorima u čijoj nadležnosti su Željeznice, ali i resoru boračko-invalidske zaštite.

Bojić je na pres-konferenciji u Banjoj Luci naveo da se iza promjena u izvršnoj vlasti krije klasična kupovina vremena od SNSD-a, u vrijeme kada se mogu očekivati "protesti", mimo sindikata, koji su, kako tvrdi, u potpunoj službi aktuelnoj vlasti.

On kaže da je novac od kredita vlast RS-a trebalo da usmjerava u realni sektor, kao što je hidrogradnja, a ne putnu infrastrukturu.