{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDS: SNSD promjenama u Vladi RS-a skreće pažnju s teškog stanja u privredi

F
3.3.2013. u 14:57
0
1
SDS: SNSD promjenama u Vladi RS-a skreće pažnju s teškog stanja u privredi
0
SDS: SNSD promjenama u Vladi RS-a skreće pažnju s teškog stanja u privredi
Borislav Bojić
Poslanik SDS-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Borislav Bojić smatra da SNSD promjenama u Vladi RS-a pokušava da “klasičnom kupovinom vremena” i traženjem 100 dana za novu izvršnu vlast, skrene pažnju sa stvarnih problema u privredi i socijalnom sektoru RS-a.
Nova kadrovska rješenja u Vladi RS-a nije želio da komentira, navodeći da je krajnje ponižavajuće kako je "završio" sad već bivši premijer RS-a Aleksandar Džombić s kojim je predsjednik RS-a Milorad Dodik razgovarao svega 15 minuta i zatražio da podnese ostavku.

Bojić ističe da u ključnim resorima u Vladi RS-a u kojima su problemi, kao što su finansije, nije bilo promjena, iako je došlo u pitanje finansiranje budžetskih korisnika, kao ni u ministarstvu industrije, koja je u veoma ozbiljnim teškoćama.

- Privreda RS je na koljenima i samo iz tog izvora mogu se osigurati sredstva za finansiranje budžetskih korisnika - kazao je.

Bolja rješenja, smatra, trebalo je tražiti i u sektorima u čijoj nadležnosti su Željeznice, ali i resoru boračko-invalidske zaštite.

Bojić je na pres-konferenciji u Banjoj Luci naveo da se iza promjena u izvršnoj vlasti krije klasična kupovina vremena od SNSD-a, u vrijeme kada se mogu očekivati "protesti", mimo sindikata, koji su, kako tvrdi, u potpunoj službi aktuelnoj vlasti.

On kaže da je novac od kredita vlast RS-a trebalo da usmjerava u realni sektor, kao što je hidrogradnja, a ne putnu infrastrukturu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: