Potvrđeno za Klix.ba
12

SDS se prijavio za lokalne izbore, CIK-u predali prijavu s računom na ime generalnog sekretara

N. Ž.
Milan Miličević (Foto: SDS)
Milan Miličević (Foto: SDS)
Srpska demokratska stranka (SDS) je predala prijavu Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) za izlazak na lokalne izbore koji će se održati 6. oktobra ove godine, potvrđeno je za Klix.ba.

Kako nam je rekao predsjednik SDS-a Milan Miličević, sve takse su CIK-u plaćene putem računa na ime generalnog sekretara stranke, imajući u vidu da je ova stranka još pod američkim sankcijama zbog kojih su im zvanični računi blokirani.

"Odlukom Predsjedništva stranke, predali smo CIK-u prijavu na ovaj način. Dugo smo raspravljali o različitim opcijama i uz konsultacije s advokatima, shvatili da je ovo najbolji način", rekao je Miličević.

Predsjednik ove stranke je rekao da je ideja za ovo rješenje došla iz samog vrha partije.

"Predsjednik Glavnog odbora SDS-a je advokat i on je dao ideju da se na ime generalnog sekretara otvori račun. Da smo predali prijavu uz obrazloženje da su nam računi blokirani, CIK bi nas u startu odbio i ne bi mogli učestvovati na izborima", pojašnjava Miličević.

Za kraj je dodao kako sada čekaju odluku CIK-a te da "nema ni pozitivnih ni negativnih očekivanja" o konačnom ishodu ove situacije.