|

SDS: Protiv Šarovića se ne vodi istraga, najavljena tužba protiv Dodika

SDS: Protiv Šarovića se ne vodi istraga, najavljena tužba protiv Dodika
5
A
Anadolija
10.12.2013. u 15:28
1
komentara
5

dijeljenja
SDS: Protiv Šarovića se ne vodi istraga, najavljena tužba protiv Dodika Mladen Bosić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Tužilaštvo BiH obavijestilo je advokatski tim Srpske demokratske stranke (SDS) da se protiv Mirka Šarovića, potpredsjednika SDS-a i bivšeg državnog ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, ne vodi nikakva istraga, nakon navoda predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da je Šarović naručio ubistvo Riste Jugovića, bivšeg direktora Jahorina osiguranja sa Pala, saopštio je danas u obraćanju novinarima predsjednik SDS-a Mladen Bosić.
Bosić je istakao da je "ovo još jedna prljava igra Milorada Dodika".

"Od predsjednika RS-a nije dostojanstveno da na takav način spletkari i blati bilo kojeg građanina Republike Srpske. To je skandalozan čin i da ima imalo morala, Milorad Dodik bi danas, nakon ovog saopštenja Tužilaštva BiH, podnio ostavku sa funkcije predsjednika RS-a. Sve ovo je jasan znak panike koja vlada u redovima SNSD-a i dokaz da neće birati sredstva kako bi ostali na vlasti i nakon izbora naredne godine", podvukao je Bosić.

Mirko Šarović je kazao da je bio primoran, u cilju zaštite ličnog integriteta i integriteta svoje porodice, da se obrati Sudu i Tužilaštvu BiH, kako bi sa sebe odbacio svaku sumnju o umiješanosti u ubistvo Jugovića.

"Na ovaj način stvorile su se i pretpostavke za moje dalje postupanje prema Miloradu Dodiku. Iako je teško izmjeriti štetu koja mi je, kao čovjeku, nanesena, u dogovoru sa svojim advokatima, satisfakciju ću ipak potražiti pred sudom, podižući tužbu protiv Dodika", kazao je Šarović.
Prijavi grešku


Komentari (1)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...