BiH
5

SDS: Protiv Šarovića se ne vodi istraga, najavljena tužba protiv Dodika

Anadolija
Mladen Bosić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Mladen Bosić (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Tužilaštvo BiH obavijestilo je advokatski tim Srpske demokratske stranke (SDS) da se protiv Mirka Šarovića, potpredsjednika SDS-a i bivšeg državnog ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, ne vodi nikakva istraga, nakon navoda predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika da je Šarović naručio ubistvo Riste Jugovića, bivšeg direktora Jahorina osiguranja sa Pala, saopštio je danas u obraćanju novinarima predsjednik SDS-a Mladen Bosić.

Bosić je istakao da je "ovo još jedna prljava igra Milorada Dodika".

"Od predsjednika RS-a nije dostojanstveno da na takav način spletkari i blati bilo kojeg građanina Republike Srpske. To je skandalozan čin i da ima imalo morala, Milorad Dodik bi danas, nakon ovog saopštenja Tužilaštva BiH, podnio ostavku sa funkcije predsjednika RS-a. Sve ovo je jasan znak panike koja vlada u redovima SNSD-a i dokaz da neće birati sredstva kako bi ostali na vlasti i nakon izbora naredne godine", podvukao je Bosić.

Mirko Šarović je kazao da je bio primoran, u cilju zaštite ličnog integriteta i integriteta svoje porodice, da se obrati Sudu i Tužilaštvu BiH, kako bi sa sebe odbacio svaku sumnju o umiješanosti u ubistvo Jugovića.

"Na ovaj način stvorile su se i pretpostavke za moje dalje postupanje prema Miloradu Dodiku. Iako je teško izmjeriti štetu koja mi je, kao čovjeku, nanesena, u dogovoru sa svojim advokatima, satisfakciju ću ipak potražiti pred sudom, podižući tužbu protiv Dodika", kazao je Šarović.