SDS o odluci Ustavnog suda BiH: Nastavak politike zabadanja prsta u oko drugoj strani

A
Anadolija
26.11.2015. u 20:34
6
109
SDS o odluci Ustavnog suda BiH: Nastavak politike zabadanja prsta u oko drugoj strani
6
SDS o odluci Ustavnog suda BiH: Nastavak politike zabadanja prsta u oko drugoj strani Foto: Anadolija
Srpska demokratska stranka (SDS) smatra da je odluka Ustavnog suda BiH, kojom je proglašen neustavnim 9. januar kao Dan Republike, udarac odnosima unutar BiH i nastavak politike zabadanja prsta u oko drugoj strani, saopšteno je večeras iz SDS-a.
"Umjesto da vidimo kako će narod bolje da živi na sceni imamo borbu ko će kome zabiti nož u leđa", saopštio je SDS i dodao da zbog toga "sigurno nikome neće biti bolje".

U saopštenju se navodi da se na ovaj način destabilizuje BiH i da je "ovo loša poruka iz Federacije BiH, ali i svih onih koji u ime međunarodne zajednice donose odluke u Ustavnom sudu BiH, i to zajedno s bošnjačkim sudijama".

SDS smatra "da bi bilo dobro za sve u BiH da se u najmanju ruku hitno završi diktatura stranaca u Ustavnom sudu BiH".

Ustavni sud BiH utvrdio je danas da Zakon o praznicima RS nije u skladu sa Ustavom BiH i naložio Narodnoj skupštini RS da u roku od šest mjeseci od dostavljanja ove odluke usaglasi ovaj zakon s Ustavom BiH. Narodna skupština RS ranije je usvojila Deklaraciju u kojoj se navodi da Dan Republike neće biti ukinut čak i ako Ustavni sud BiH, eventualno, donese odluku kojom bi ovaj državni praznik proglasio neustavnim.


Komentari (109)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: