Sačuvati nadležnosti
0

SDS: Nećemo promijeniti mišljenje o povećanju cijene goriva

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Iz Srpske demokratske stranke (SDS) danas su saopćili da će nastaviti štititi interes naroda RS-a te odbacili kao neistinite tvrdnje da koče usvajanje reformskih zakona na nivou BiH.

Bez obzira na različite optužbe, naveli su da ih niko neće prisiliti da promijene mišljenje o povećanju cijene goriva.

"Trudit ćemo se svim demokratskim sredstvima da naš narod spasimo i od povećanja cijena, ali i da sačuvamo nadležnosti RS-a i ne dozvolimo usvajanje Zakona o osiguranju depozita kojim se prenose nadležnosti s RS-a na BiH", istakali su iz ove stranke.

Povodom optužbi i neistina šef Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Staše Košarca da SDS i Savez za promjene ruše'' reformske zakone“ o povećanju cijena goriva i prijenosu nadležnosti nad bankarskim sektorom s RS-a na nivo BiH, te da navodno nastoje izazvati nemire u RS-u, iz SDS-a su naveli Košarcu da mu je „bolje da šuti, jer su maske pale na posljednjoj sjednici Predstavničkog doma“.

"Košarac bezobrazno narodu RS-a pokušava reći da ne vjeruju svojim očima nego njemu. Ne postoji čovjek u RS-u kome nije jasno da je u toku mafijaški obračun unutar SNSD-a i to zbog grabeži posljednjih prirodnih resursa. Tako se u Zvorniku klan okupljen oko gradonačelnika Zorana Stevanovića bori za otimačinu Alumine s klanom Dodikovog kuma Veljka Vukelića. Vukelić protiv Stevanovića, Stevanović protiv Rajka Dukića i Vukelića.Na Sokocu pak, Košarčevi puleni, Mirko Čolović i Rajko Bulajić bi da nastave pljačku 'Šuma RS', protiv čega se pobunila struja Milana Jolovića protiv koga je pak gensek SNSD-a Luka Petrović i frakcija SNSD-a iz Istočnog Sarajeva okupljena oko Košarca. Bitka oko otimačine 'Ljubije' je tek počela i na njoj se sukobljava vladajuća koalicija, što je nepoznato samo Košarcu", stoji u saopćenju SDS-a.

Ističu i da nikada neće podržati umanjenje dejtonskih nadležnosti RS-a i „uvijek će se boriti protiv kvazi-patriota koji besramno pljačkaju narod, bogateći se preko njegove grbače“.