{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDS: Košarac ni ne zna da ne postoji Zakon o denacionalizaciji

F
30.5.2008. u 16:08
0
0
SDS: Košarac ni ne zna da ne postoji Zakon o denacionalizaciji
0
SDS: Košarac ni ne zna da ne postoji Zakon o denacionalizaciji
Srpska demokratska stranka (SDS) upozorila je u petak šefa Kluba delegata Srba u Vijeću naroda RS-a Stašu Košarca da Zakon o denacionalizaciji ne postoji, pa je samim tim nemoguće pokrenuti njegove izmjene i dopune kao što on predlaže.
Delegati SNSD-a u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH, krajem februara ove godine, su, kako se navodi u saopćenju SDS-a, spriječili da u parlamentarnu raspravu uđe Prijedlog zakona o restituciji BiH kojim se omogućava vraćanje nacionalizovane imovine, izemeđu ostalih, i Srpske pravoslavne crkve (SPC).

SDS naglašava da su poslanici i delegat te stranke u Parlamentarnoj skupštine BiH u prvom čitanju, odnosno predamandmanskoj fazi, podržali pomenuti Prijedlog zakona o restituciji, s očekivanjem da partije iz RS-a u fazi rasprave ulože amandmane na sporne članove zakona.

“Takav stav SDS-a podržale su i nevladine organizacije iz RS, koje zastupaju interese oštećenih u procesu nacionalizace imovine, ali delegati SNSD-a iz samo njima znanih razloga odlučili su da zakon ospore i pitanje denacionalizacije ostave neriješeno”, ističe SDS.

Košarac je u četvrtak kazao da će Klub Srba u Vijeću naroda RS-a zatražiti od srpskih klubova u domovima naroda parlamenata FBiH i BiH da zatraže izmjene zakona o denacionalizaciji, kako bi se omogućilo vraćanje imovine SPC-a u Sarajevu.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: