{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDS: Kako će Vlada RS-a sanirati dug banjalučke bolnice od 267 miliona KM?

F
20.1.2018. u 15:57
1
35
SDS: Kako će Vlada RS-a sanirati dug banjalučke bolnice od 267 miliona KM?
1
SDS: Kako će Vlada RS-a sanirati dug banjalučke bolnice od 267 miliona KM?
UKC RS (Foto: Klix.ba)
Iz Srpske demokratske stranka (SDS) pozvali su Vladu da odgovori građanima na koji način planira da sanira dug Univerzitetsko kliničkog centra Banja Luka, koji, kako su saopćili, danas iznosi 267 miliona KM.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
"Očigledno je da je za Željku Cvijanović jedini način upravljanja dugom Kliničkog centra novo zaduživanje o čemu svjedoče i najave novog kredita od 55 miliona KM, koji treba da posluži samo kao 'šminkanje' rezultata rada novog rukovodstva te zdravstvene ustanove i skrivanje da ni uprava, a ni Vlada ne znaju kako da upravljaju najvećom zdravstvenom ustanovom u RS", saopćeno je iz ove stranke.

Povodom izjave da je Vlada RS-a poklonila pet inkubatora Klinici za dječije bolesti u Banja Luci, podsjećaju premijerku Željku Cvijanović da je Vlada osnivač Kliničkog centra Banja Luka i da u tom svojstvu nabavku opreme za klinike ne može smatrati donacijom.

"Zadatak Vlade RS-a kao osnivača Kliničkog centra jeste da omogući sve potrebne uslove kako bi ova institucija nesmetano radila i pružala adekvatne zdravstvene usluge građanima RS-a. Zbog toga premijerkino definisanje nabavke pet inkubatora za Kliniku za dječije bolesti u Banja Luci kao donacije Vlade RS smatramo kao pokušaj dezinformisanja javnosti", navode iz SDS-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: