Oštre kritike
3

SDS: Cvijanović posljednja osoba koja može da govori o "stubu srama"

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Srpska demokratska stranka (SDS) saopćila je danas da je premijerka Republike Srpske Željka Cvijanović posljednja osoba koja može da govori o "stubu srama", ističući da je ona na njega dospjela prilikom kupovine poslanika kada je konstituirana Vlada RS-a na čijem je čelu.

"Povodom jučerašnje izjave takozvane premijerke Željke Cvijanović da predsjednik Srpske demokrarske stranke Vukota Govedarica i SzP ‘imaju rezervirano mjesto na stubu srama’, Cvijanović treba da zna da je ona posljednja koja može govoriti o stubu sramu, jer je na njega dospjela kada je kupovinom papaka učestvovala u silovanju volje naroda koji je na izborima jasno rekao da nju ne želi", navedeno je u saopćenju SDS-a.

Iz ove stranke su premijerku RS-a upozorili da je kupovina poslanika krivično djelo, koje se u demokratskim društvima i pravno uređenim zemljama sankcionira decenijskom zatvorskom kaznom.

"Za razliku od nelegitimne premijerke Cvijanović, funkcioneri SDS-a ne obilaze kafane s Bakirom Izetbegovićem niti su se poput nje šepurili u centrali SDA. No, od onog ko kupuje poslanike, jedino možemo očekivati laž, i žao nam je što će tzv. premijerka ostati upamćena samo po lažima", stoji u saopćenju.

Iz SDS-a su istakli da je laž i premijerkina izjava da je struja u RS-u jeftinija 113 posto od struje u Hrvatskoj, kao i da je laž izjava da je Vlada RS-a produžila životni vijek građana.

"Slike iz vašingtonskog parka, svjedoče da je laž i da je Cvijanović bila pozvana na inauguraciju američkog predsjednika", ističe se u saopćenju i dodaje da je laž i da RS ima svoje Predstavništvo u Izraelu.

"Istina je da je neko opljačkao novac preko nepostojećeg Predstavništva. Laž je da se Cvijanović bori za Republiku Srpsku, jer je pokazala da je spremna prodati njene nadležnosti za mrvicu od MMF-a", istaknuto je iz SDS-a.

Prema ocjeni ove stranke, "nekompetentna i nelegitimna premijerka odgovorna je za tešku ekonomsku situaciju, odliv mladih ljudi, uništeno zdravstvo, školstvo, neuslovne bolnice, ponižene borce i penzionere, uništena javna preduzeća, pljačku prirodnih resursa, nabujalu korupciju...

"I zato će morati podnijeti račun i odgovarati. Nelegitimna premijerka, sa stuba srama na koji je dospjela u aferi 'dva papka', vrlo brzo će postati politička prošlost i premijersku fotelju će zamijeniti onom u sudnici", naglašava se u saopćenju.