Uskoro odluka
54

SDS Bijeljina: Predložit ćemo Miću Mićića kao kandidata za predsjednika RS-a

Klix.ba
Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine (SDS)
Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine (SDS)
Miću Mićića predložit ćemo za kandidata SDS-a za predsjednika Republike Srspke, poručuju iz Gradskog odbora te stranke u Bijeljini.

Zaslužio je, kažu, jer je jedan od najpopularnijih političara u Republici Srpskoj sa zavidnim rezultatima. Aktuelni gradonačelnik Bijeljine, i predsjednik Odbora koji ga predlaže, nema ništa protiv, prenosi ATV.

"Ko će koga ako neće predložiti svoji svoga. I to sam ja i očekivao da imam podršku svog Gradskog odbora. Nismo još uvijek odlučili u SDS-u, u Savezu za promjene ima više kandidata. Ja ću razgovarati već iduće nedelje sa regionalnim odborom , nakon toga ćemo razgovarati u stranci”, rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Kandidaturu komentarišu i Mićićevi sugrađani. Najčešće se čuju odgovori da je red da i Semberac, po prvi put, postane predsjednik.

U trci za SDS-ovog kandidata unutar Saveza za promjene su i Vukota Govedarica i Mirko Šarović. On podsjeća da je SDS tražio da prva bira poziciju, međutim, sve će, kaže, da zavisi od dogovora. A on još nije na vidiku.

"Još smo poprilično daleko od finaliziranja i pozicije koje će u okviru Saveza za promjene da se kandiduju i imena koja će da budu i oficijelno i zvanično predstavljena. Da li će to proći određen broj sedmica ili mjeseci, to je već na rukovodstvu SDS-a. Ali sve je još u domenu klasičnih spekulacija", rekao je Mirko Šarović, potpredsjednik SDS-a.

PDP je najavljivao da će, već u nedjelju, da ozvaniči Mladen Ivanića kao kandidata za jednu od dvije najvažnije funkcije. Sve bi trebalo da bude završeno na sjednici Glavnog odbora stranke.