{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDPBiH: Vratit ćemo Kanton Sarajevo na pravi put

F
1.10.2014. u 14:02
9
91
SDPBiH: Vratit ćemo Kanton Sarajevo na pravi put
9
SDPBiH: Vratit ćemo Kanton Sarajevo na pravi put
U Općini Novi Grad Sarajevo jučer je održan centralni predizborni skup Socijaldemokratske partije BiH (SDPBiH) na kojem su predstavljeni kandidati partije iz Kantona Sarajevo (KS) za predstojeće opće izbore.
U svom saopćenju SDPBiH navodi da se tom prlikom okupio se veliki broj građana i simpatizera s prostora ove općine koja u posljednje dvije godine, otkad SDPBiH nema svog načelnika, stagnira u svemu.

"SDPBiH ima tim za jak Kanton Sarajevo i jaku Općinu Novi Grad. Možemo napraviti od kantona i od čitavog Sarajeva, ono što smo ja i moj tim u posljednjih 10 godina napravili od Općine Centar", rekao je aktuelni premijer KS i nosilac liste SDPBiH za ovaj kanton Dževad Bećirović.

Nosilac liste za Predstavnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Damir Mašić okupljenim je rekao kako je vidljivo da SDP u posljednje dvije godine nije na vlasti u ovoj općini.

"Jasno se vidi razlika između današnjeg stanja u ovoj općini i stanja kakvo je bilo do prije dvije godine. Sve je stalo, a nažalost, slično stanje nam je u čitavom kantonu. Umjesto naprijed, polako smo krenuli nazad", dodao je Mašić.Potpredsjednik SDPBiH i kandidat za Parlamentarnu skupštinu BiH Damir Hadžić istaknuo je da su oni koji su pričali da će pokrenuti ovu općinu, svoju priču bazirali na ispraznim obećanjima.

"Ništa nije urađeno u ove dvije godine, čak je i gore nego što je bilo za vrijeme mog mandata. Žao mi je danas vidjeti kako ova općina stagnira u mnogo čemu, ali eto, bar su završili projekte koje smo mi započeli. Međutim, jedan projekt je uradio SDP sam, a to je da je prije četiri godine, dolaskom na vlast, zaustavio nove podjele BiH, a i danas je ova partija jedina integrativna snaga u BiH", kazao je Hadžić.

Generalni sekretar SDPBiH i aktuelni premijer Vlade FBiH Nermin Nikšić, uz predstavljanje najvećih uspjeha njegove vlade, najavio je i nove projekte i investicije u sljedećem periodu.

"Prije tačno četiri godine obećali smo da ćemo izgraditi skoro stotinu kilometara autoputa, za sedam dana će i to biti realizirano. Evo sada obećavam da ćemo izgraditi novih 90 kilometara autoputa, a realizacija tog projekta započela je već danas izgradnjom zaobilaznice oko Zenice", pojasnio je Nikšić.Kandidat za Predsjedništvo BiH Bakir Hadžiomerović osvrnuo se na rad aktuelnog Predsjedništva BiH koje je u posljednjem mandatu u potpunosti derogiralo rad ove institucije.

"Ova institucija mora postati pravi zaštitni znak države, a ne kao sada, institucija koja se koristi za ličnu promociju. Na ovim izborima postajem član Predsjedništva, a 2018. godine, nakon provedenih ustavnih reformi, postajem jedini predsjednik BiH", naglasio je Hadžiomerović.

Predsjednik SDPBiH Zlatko Lagumdžija istaknuo je da su pozitivni rezultati vidljivi samo tamo gdje su SDP kadrovi vrijedno radili.

"Ovakvim rezultatima se niko ne može pohvaliti, jer samo mi imamo ispunjena konkretna obećanja. Stoga, pozivam vas da 9. oktobra na našem završnom skupu u Skenderiji dokažemo kako će Sarajevo opet biti crveno", zaključio je Lagumdžija, saopćeno je iz Centra za informiranje SDPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: