{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDPBiH podržava Heleza u provođenju Zakona o reviziji

F
18.4.2012. u 18:38
0
2
SDPBiH podržava Heleza u provođenju Zakona o reviziji
0
SDPBiH podržava Heleza u provođenju Zakona o reviziji
Zukan Helez
Zbog rješavanja dugogodišnjih nagomilanih problema u oblasti boračko-invalidske zaštite, a sve u interesu svih onih koji su u borbi za državu BiH dali živote, živote najmilijih, dijelove tijela, zdravlje i imovinu, SDP daje snažnu podršku u radu ministru Zukanu Helezu i Ministarstvu za pitanje boraca/branilaca i invalida odbrambeno-oslobodilačkog rata, saopćeno je danas iz SDP-a BiH.
SDPBiH podsjeća da je sve ono što resorno ministarstvo radi u pravcu provođenja Zakona o reviziji nekoliko puta do sada podržala i Vlada FBiH.

"Zakon je precizan i jasan, te kaže da prava iz oblasti boračko-invalidske zaštite uživaju oni koji su ta prava zaradili i zaslužili, i niko više. Prema tome, zadatak ministra Heleza i ministarstva koje vodi je da izvede iz prava korisnike koji su na nezakonit način uvedeni u prava koja nisu zaradili, niti zaslužili, a koji ugrožavaju finansiranje ovih i ostvarivanje drugih prava istinskih heroja i boraca odbrane BiH", navodi se u saopćenju.

SDPBiH podsjeća da u provođenju Zakona o reviziji, Helez svakodnevno dobija pisma podrške od mnogih udruženja i pojedinaca.

"SDPBiH najoštrije osuđuje sve napade i aktivnosti, pojedinaca i grupa koje svakodnevno pokušavaju zaustaviti proces revizije tako što rade na diskreditaciji Heleza i njegove porodice, a što je nedopustivo", saopćeno je iz Centra za informisanje SDPBiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Ima li Hrvatska pravo graditi Pelješki most?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: