{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDPBiH na lokalne izbore izlazi samostalno uz puni optimizam

F
31.3.2012. u 15:04
0
42
SDPBiH na lokalne izbore izlazi samostalno uz puni optimizam
0
Glavni odbor Socijaldemokratske partije (SDP) Bosne i Hercegovine danas je u Doboju održao šesnaestu sjednicu.

Usvajajući Osnove izbornog programa i izborne strategije SDPBiH, Glavni odbor je jasno istaknuo punu spremnost za predstojeće oktobarske lokalne izbore te uvjerenje da će biti ostvaren rezultat koji će garantovati značajno povećanje broja načelnika, kao i vijećnika/odbornika iz reda SDP-a.

Glavni odbor je, također, donio odluku da će SDP na lokalne izbore izaći samostalno.

U razgovoru o prioritetnim aktivnostima vlada koje predvodi SDPBiH, posebno je istaknuta važnost usvajanja zakona o oduzimanju imovinske koristi pribavljene krivičnim djelom i prekršajem u Federaciji BiH, kao jednog od mehanizama u borbi protiv kriminala i korupcije.


Naglašena je i potreba postojanja ovog zakona na nivou Bosne i Hercegovine te će klub poslanika u Parlamentu BiH u narednom periodu još jednom to zakonsko rješenje uputiti u parlamentarnu proceduru.

Glavni odbor SDPBiH je dao punu podršku svojim kadrovima u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti BiH za nastavak aktivnosti na implementaciji presude Evropskog suda za ljudska prava u slučaju Sejdić i Finci protiv Bosne i Hercegovine, kao jedinom preostalom uvjetu za kandidatski status BiH u EU.

Pored toga, snažna podrška je data i implementaciji međustranačkog dogovora u vezi s vojnom imovinom, koji će omogućiti krupan iskorak BiH prema NATO-u.


Na današnjem zasjedanju Glavnog odbora SDPBiH, pored ostaloga, usvojena je informacija o radu Predsjedništva SDPBiH između dvije sjednice, zatim program rada Glavnog odbora SDPBiH za 2012. godinu, izvještaji o radu klubova zastupnika u državnom i entitetskim parlamentima, Program manifestacije „Dani SDP-a u 2012. godini“, kao i izvještaji interesnih oblika organizovanja SDPBiH - Foruma mladih, Foruma žena, Foruma seniora i Foruma sindikalnih aktivista, saopćeno je iz Socijaldemokratske partije BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: