{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDP: Zaustavljanje migranata je državni udar u režiji HDZ-a i posljedica antidržavne politike SDA

Klix.ba
18.5.2018. u 11:53
248
56
SDP: Zaustavljanje migranata je državni udar u režiji HDZ-a i posljedica antidržavne politike SDA
248
SDP: Zaustavljanje migranata je državni udar u režiji HDZ-a i posljedica antidržavne politike SDA
Foto: K. S./Klix.ba
Socijaldemokratska partija BiH smatra da sramno zaustavljanje autobusa sa migrantima koje je realizovala policija- Hercegovačko-neretvanskog kantona, pokazuje totalni kolaps državnih institucija i njihovih čelnika.
"Činjenica da policija ovog kantona kojim decenijama suvereno vlada HDZ BiH, može utjecati na aktivnost pod kontrolom državnih institucija dokazuje da kulminira priča o trećem entitetu i da je policija HNK pod punom političkom kontrolom Dragana Čovića. Najveći krivac tome je SDA čije prepuštanje HDZ-u svega što je južno od Ivana sada dolazi na naplatu, na šta upozoravamo već godinama", saopćeno je iz SDP-a.

Dodaju da ovakvi slučajevi pokazuju da je reforma policije, koju je SDP zagovarao, bila, a i dalje je nužna. Protiv reforme policije su tada hajku digle nacionalističke stranke i izmanipulisani predstavnici međunarodne zajednice.

"Da policija odgovara vladi ili parlamentu sada bi se znalo čija je krivica za ovaj skandalozni čin koji graniči s državnim udarom, gdje se kantonalna policija, na čelu sa policijskim komesarom smijenjenim sudskom odlukom, suprotstavlja državi. Ovako, pod okriljem 'potpune nezavisnosti', imamo policijske strukture pod punom stranačkom kontrolom, koje ne polažu apsolutno nikakvu odgovornost građanima. Sve to je potvrđeno zakonima o unutrašnjim poslovima, koji je donijela i skupština HNK, a koji su identični u cijeloj FBiH", navode iz SDP-a.

Na kraju su uputili apel svim institucijama da se ova krizna situacija što hitnije riješi, jer u ovom slučaju, najviše trpe migranti, odnosno ljudi, među kojima ima i djece, koji nisu krivi što BiH i njene institucije polako postaju taoci HDZ-a i njihove segregacijske politike.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: