Ko je koga izdao?
80

SDP za krizu optužuje sve: Dodik i Čović rasturaju BiH zahvaljujući sluganstvu SDA

S. H.
Foto: M. O./Klix.ba
Foto: M. O./Klix.ba
Socijaldemokratska partija BIH traži od Visokog predstavnika Valentina Inzka da podhitno prekine nacionalističko maltretiranje građana Bosne i Hercegovine, koje traje skoro godinu dana i iskoristi ovlasti u cilju sankcionisanja antidejtonskih aktivnosti.

"Pozivamo ga da hitno pripremi i proglasi izborni zakon u cilju raspisivanja novih izbora, te osigura primjenu tehnologije kao preduslova poštenih izbora", poručuju iz SDP-a.

Poručuju da nisu sretni što su prije godinu dana "jasno rekli da će SDA svojim glasanjem za Milorada Dodika i Dragana Čovića i izdajom saradnje sa BH blokom zemlju odvesti u najveću krizu od Dejtona", navode.

Ipak, sada je nejasna tvrdnja SDP-a da je SDA izdala saradnju s Bh. blokom, s obzirom da SDP i Naša stranka nisu željeli koalirati sa SDA, pa je nejasno na kakvu saradnju misle.

"Danas je više nego sigurno kako su najveći taoci cirkusa od nacionalizma građani, koji s pravom bježe glavom bez obzira iz Bosne i Hercegovine. Vrijeme je da se ovaj cirkus zaustavi, jer već naredni mjesec može biti prekasno", zaključuje SDP.

SDP