|

SDP za krizu optužuje sve: Dodik i Čović rasturaju BiH zahvaljujući sluganstvu SDA

SDP za krizu optužuje sve: Dodik i Čović rasturaju BiH zahvaljujući sluganstvu SDA
80
S. H.
18.9.2019. u 19:54
135
komentara
80

dijeljenja
SDP
SDP za krizu optužuje sve: Dodik i Čović rasturaju BiH zahvaljujući sluganstvu SDA Foto: M. O./Klix.ba
Socijaldemokratska partija BIH traži od Visokog predstavnika Valentina Inzka da podhitno prekine nacionalističko maltretiranje građana Bosne i Hercegovine, koje traje skoro godinu dana i iskoristi ovlasti u cilju sankcionisanja antidejtonskih aktivnosti.
"Pozivamo ga da hitno pripremi i proglasi izborni zakon u cilju raspisivanja novih izbora, te osigura primjenu tehnologije kao preduslova poštenih izbora", poručuju iz SDP-a.

Poručuju da nisu sretni što su prije godinu dana "jasno rekli da će SDA svojim glasanjem za Milorada Dodika i Dragana Čovića i izdajom saradnje sa BH blokom zemlju odvesti u najveću krizu od Dejtona", navode.

Ipak, sada je nejasna tvrdnja SDP-a da je SDA izdala saradnju s Bh. blokom, s obzirom da SDP i Naša stranka nisu željeli koalirati sa SDA, pa je nejasno na kakvu saradnju misle.

"Danas je više nego sigurno kako su najveći taoci cirkusa od nacionalizma građani, koji s pravom bježe glavom bez obzira iz Bosne i Hercegovine. Vrijeme je da se ovaj cirkus zaustavi, jer već naredni mjesec može biti prekasno", zaključuje SDP.
Prijavi grešku


Komentari (135)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...