Reakcija na situaciju
482

SDP: Vlada KS nije učinila ništa da zaustavi širenje korone, ako nema snage neka potraži pomoć

A. Z.
Iz SDP-a ponudili stručnu pomoć (Foto: I. Š./Klix.ba)
Iz SDP-a ponudili stručnu pomoć (Foto: I. Š./Klix.ba)
Savjet za zdravstvo Kantonalnog odbora SDP BiH Sarajevo reagovalo je povodom pogoršanja epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, ističući da Vlada KS nije donijela niti jednu mjeru da se taj trend zaustavi.

"Vlada Kantona Sarajevo proteklih dana, osim mjere kojom se propisuje online nastava, nije donijela niti jednu jedinu naredbu kojom bi smanjila i zaustavila rapidno širenje korona virusa u Kantonu Sarajevo", navodi se u saopćenju.

Ističu da to samo pokazuje da odlazeći saziv vlade radi u interesu određenih lobija i da nije u službi građana i zaštite njihovog zdravlja.

"Ako tome još dodamo i činjenicu da u zdravstvenim ustanovama kantona ponestaje smještajnog kapaciteta za oboljele, ova slika i ukupno stanje biva još gore. Ako Nenadić i njegova vlada nemaju kapaciteta, snage i volje da predlože i usvoje potrebne mjere, krajnje je vrijeme da nas sve pozovu i traže stručnu pomoć koju, barem mi u SDP-u želimo pružiti", poručili su iz SDP-a.

Dodaju da je ovo vrijeme u kojem politika i stranački interesi moraju biti po strani, a isključivi prioritet građani i njihovo zdravlje.