{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDP: Vijećnik SBiH u Općini Centar glasao za odsutnog kolegu

F
14.5.2013. u 14:59
5
13
SDP: Vijećnik SBiH u Općini Centar glasao za odsutnog kolegu
5
SDP: Vijećnik SBiH u Općini Centar glasao za odsutnog kolegu
Na današnjoj sjednici Općinskog vijeća Centar Sarajevo predsjednik Kluba vijećnika Stranke za BiH Suvad Kerla prekršio je vijećnički Poslovnik i Krivični zakon FBiH u dijelu koji se odnosi na nesavjestan rad u službi, jer je glasao za sebe i za svog odsutnog kolegu, tvrde u Općinskom odboru Socijaldemokratske partije BiH Centar.
"Koristeći elektronski sistem glasanja, zloupotrebljavajući položaj, glasajući za odsutnog kolegu iz Stranke za BIH narušio je Poslovnik, osnovne demokratske principe da samo prisutni glasaju i počinio takav prekršaj o kojemu treba izvijestiti nadležne institucije", rečeno je u saopćenju.

Istaknuto je i da ovo nije prvi put da vijećnici Stranke za BiH, iako ih je samo dva, nošeni idejom da su prevaga nepostojećih parlamentarnih većina, činili veoma intrigantne aktivnosti koje su u suprotnosti s Poslovnikom i važećim propisima.

"Ovo je samo jedan od primjera koji se odnosi na kontinuirano kršenje važećih općinskih i drugih propisa općinskih vijećnika, kao što je bio slučaj nezakonitih dodjela najviših općinskih priznanja", naglašavaju u SDP-u.

Najavljeno je i da će zbog toga Klub vijećnika SDPBiH Centar pokrenuti kod Općinskog vijeća odgovarajuću proceduru za utvrđivanje odgovornosti, a kod nadležnih institucija tražit će zaštitu zakonitosti rada radi postojanja elemenata krivičnog djela.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: