Komentari (98)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Denis Bećirović će vratiti poštovanje našoj državi. On nikada neće dozvoliti da se dese sramote sa dosadašnjom vlasti kao što je izgubljenje revizije za Srebrenicu, gubitak Sutorine, gubitak Neuma i međunarodnih voda. Pod SDP-om i pod Denisom Bećirovićem tako nešto se nikada neće desiti!
SDP je stranka koja ima plan i program za Bosnu i Hercegovinu, Plan 10 koji će još više razviti Bosnu i Hercegovinu kao i svaki aspekt te države. Nama trebaju promjene, sve više mladih odlazi za kvalitetnijim životom i to se mora promjeniti. SDP u Bosni i Hercegovini može napraviti kvalitetan život!
Uvijek samo bio i uvijek ću ostati za SDP! Jedini koji mogu dovesti Bosnu i Hercegovinu u bolju budućnost, samo naprijed!
@Erdeni eto dokaza da debili ne izumiru ... trebao bi biti za one koji ce tebi i tvojima donijeti boljitak ... Nije bitno ime stranke .. vec njihov program ! Bili na vlasti ..umjesto da potrpaju sda lopove u corku ..oni krali kao i oni .
@firstjedi izvinjavam ti se, ako si sdp bot .... !
SDP je jedina stranka koja ima plan i program za našu državu, jedini koji imaju konkretna djela koja su pomogla Bosni i Hercegovini! Njihov kandidat za predsjedništvo, Denis Bećirović, je jedan od najaktivnijih poslanika u parlamentu i pravi patriota! Ovo su prave opcije za nas i one u oktobru pobjeđuju!
Period dok je SDP bio na vlasti je bio najbolji period za sve nas. Izgradili kilometre autoputa, povećali penzije, razvili državu kako treba. I sada je Nikšić još više razvio i partiju, više je demokratizirao, sada je ona još bolja. Moju podršku ima i uvijek će imati SDP!
Glavna finta SDPa je obećavanje završavanja već započetih projekata koji se zbog veličine projekta ili iz tehničkih razloga ne mogu realizirati prije izbora poput izgradnje prve transferzale gdje procesi eksproprijacija mogu trajati godinama jer vlasnika nema ili su umrli pa nerješeno naslijedstvo i sl. i ništa njihov dolazak na vlast ne može to ubrzati.
Ili reforma zdravstva gdje njihovi kadrovi unutar sistema namjerno koče i ometaju već započeti proces da bi aktuelna vlast ispala nesposobna. Naravno u slučaju i da dobiju izbore jednake su im šanse za provedbu kao i svakoj drugoj stranci jer ih čeka isti tretman
SDP smatra da je rizičnim skupinama stanovništva potrebno obezbijediti sistemski screening za maligna oboljenja uz izradu nacionalnih programa, što pored unapređenja zdravlja smanjuje i troškove liječenja najtežih bolesti, te uspostavljanjem mreže na teritoriji cijele BIH za moderni tretman akutnog srčanog infarkta omogućiti svim građanima jednako šansu za život.
Opet bajke maloga Nermina. Kao da smo glupi, kao da ga ne znamo.
- SDP itekako smatra da je potrebna reforma zdravstva i da je potrebno da bude što bolji i sposoban nositi se sa zahtjevima i problemima. Sve težnje SDP-a u restrukturiranju cjelokupnog zdravstva i samog procesa liječenja je da stavi pacijenta na prvo mjesto i u središte ovog sistema.
Za SDP strateški cilj predstavlja pristupanje NATO paktu, te samim tim i jačanje Oružanih snaga, njihovo usavršavanje te usklađivanje sa standardima NATO saveza, na što se SDP u svojem mandatu obavezuje da će ispuniti.
SDP je jedina partija koja nastoji da zadrži mlade u našoj državi, za razliku od drugih, koji svojim djelovanjem i odlukama doprinose odlivu mozgova iz naše zemlje. samo nastavite tako SDP, sa razlogom ste najbolja partija.
SDP će poboljšati međuentitsku saradnju uzajamnim poštivanjem stavova i entitetskih zdravstvenih sistema kroz svoj sistem reforme zdravstva.
bot
SDP će smanjiti liste čekanja za sve procedure kroz primjenu puta pacijenta, uz obnavljanje opreme, promptnim osposobljavanjem i vraćanjem kadrova te po potrebi i kroz javno–privatno partnerstvo.
SDP smatra da je potrebno plansko suzbijanje rada na crno, neuplaćivanja doprinosa i neplaćenog prekovremenog rada, razvoj programa za veću zaposlenost mladih, žena i dugoročno nezaposlenih, te inkluzija radnika s invaliditetom u tržište rada
SDP se zalaže za povećanje minimalne i prosječne plate, te suzbijanje krađe plata, smanjenje broja nezaposlenih, poštivanje osmosatnog radnog vremena i slobodnih dana odmora