Test za Stanivukovića
297

SDP traži da Banja Luka dobije ulicu nazvanu po Mustafi Nadareviću

I. P.
Potpredsjednik Socijaldemokratske partije BiH Vojin Mijatović zatražio je od novoizabranog gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića da u svom gradu jednu ulicu posveti nedavno preminulom rođenom Banjalučaninu Mustafi Nadareviću.

U prvom dijelu pisma Mijatović je čestitao Stanivukoviću i pokazao spremnost SDP-a da mu bude podrška u odlukama koje će biti od značaja i u službi građana Banje Luke.

"Uz čestitke želim vam uputiti jednu molbu i inicijativu. Naime kao što sami znate, preminuo je glumački doajen Mustafa Nadarević. Ova tužna vijest potresla je čivat region pa i našu zemlju. S tim u vezi zamolio bih vas, kao novog gradonačelnika, da vaša prva inicijativa bude određivanje ulice u Banjoj Luci koja bi dobila naziv po imenu glumačke legende i rođenog Banjalučanina Mustafe Nadarevića", stoji u pismu.

Kako je kazao na kraju, uvjeren je da će Stanivuković prihvatiti prijedlog, čime bi pokazao da je grad dobio pravog lidera te da je "moguće drugačije, da mora ljudski i da treba banjalučki".

Podsjetimo, Nadarević je preminuo u nedjelju u 78. godini, a njegov utjecaj na glumački svijet BiH i regije odjeknuo je kroz brojne reakcije od Slovenije do Makedonije.