SDP predstavio Platformu za otklanjanje ekonomskih posljedica pandemije koroavirusa

SDP predstavio Platformu za otklanjanje ekonomskih posljedica pandemije koroavirusa
39
Klix.ba
26.3.2020. u 18:41
39
komentara
39

dijeljenja
SDP predstavio Platformu za otklanjanje ekonomskih posljedica pandemije koroavirusa Foto: H. M./Klix.ba
Savjet za ekonomski razvoj SDP BiH, u cilju pomoći vladama svih nivoa, objavljuje Platformu Socijaldemokratske partije Bosne i Hercegovine za djelovanje na otklanjanju ekonomskih posljedica krize izazvane pandemijom COVID-19.
Na ovaj način, kao društveno odgovorna politička partija, žele ohrabriti zvaničnike na svim nivoima da zajednički pokrenemo sinhronizirane procese podrške u cilju pomoći radnicima i poslodavcima da lakše prebrode posljedice pandemije.

"Pozivamo vlade na svim nivoima da sa svojim ključnim ekonomskim i socijalnim resorima i predstavnicima sindikata i poslodavaca hitno formiraju krizne štabove za sanaciju ekonomskih posljedica pandemije. Iako smo svjesni kako je zdravstveni aspekt prioritet, smatramo da BiH ima dovoljno ljudskih resursa koji se paralelno mogu baviti i ekonomskim pitanjima jer tome svjedočimo i u zemljama okruženja, koje donose rekordne finansijske planove podrške za svoje ekonomije", naveli su.

Na kraju, SDP BiH stavlja sve svoje kadrove na raspolaganje da u narednim danima pomogne u operacionalizaciji i implementaciji svih predviđenih mjera.

Platforma se može naći na ovom linku.
Prijavi grešku


Komentari (39)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...