BiH
1

SDP predstavio kandidate u Maglaju

Klix.ba
Veliki broj mještana iz svih mjesnih zajednica općine Maglaj znali su kako i gdje provesti subotnje večer. Nažalost, više desetina njih, ipak moralo ostati napolju jer je kino-sala Doma kulture "Edhem Mulabdić“ bila pretijesna da prihvati sve posjetioce, navodi se u saopćenju SDP-a.

Na centralnom promotivnom skupu predstavljeni su kandidati sa liste za OV Maglaj, na čelu sa nosiocem liste, Jasminkom Kapićem i kandidatkinja za načelnicu, Jasminka Šehić.

Iz obraćanja predsjednika OO SDP Maglaj, Nurudina Smajlagića, nosioca liste, Jasminka Kapića i kandidatkinje za načelnicu, Jasminke Šehić, ali i zbog ovako brojne posjete građana, vidljivo je da u Maglaju ne misle svi isto i ne gledaju svi kroz ružičaste naočale, koje im ovih dana, na svakom koraku nudi općinska vlast.

Maglajska SDP-e ima ljude sa znanjem, voljom i snagom koji su spremni, kako reče Nurudin Smajlagić, svoje lične interese "staviti na kraj liste prioriteta“, kako bi svi građani maglajske općine, bez obzira na stranačku, nacionalnu, starosnu, spolnu pripadnost počeli dostojanstvenije živjeti i kako bi Maglaju vratili stari sjaj.

Nosilac liste Jasminko Kapić mladi inženjer šumarstva, posebno je naglasio da se mora što skorije rješavati problem nezaposlenosti više od 120 mladih visokoobrazovanih ljudi, što je za maglajsku općinu, zaista veliki broj. Maglaj se mora pomaknuti i sa začelja ljestvice prosjeka plata u Federaciji.

U svom obraćanju, kandidatkinja za načelnicu, Jasminka Šehić je istakla da je cilj SDP-a da zajedno sa građanima ravnomjernije razvijaju sve dijelove općine Maglaj, da smanje hodanja po okolnim mjestima, bilo zbog liječenja, pravde, zapošljavanja ili traženja papira, da konačno građani maglajske općine prestanu preživljavati, a da počnu živjeti.

Iz nadahnutih obraćanja predsjednika SDP BiH dr Zlatka Lagumdžije, potpredsjednika Denisa Bećirovića, generalnog sekretara Nermina Nikšića, Maglajlije su mogli izvući poruke da je SDP-u najvažnija borba za jedinstvenu BiH i njen napredak i dobrobit svih njenih građana, bili u poziciji ili opoziciji. Nikada nećemo SDP-e staviti ispred tih vrijednosti ni poziciju naše stranke, ni lične fotelje. Mi baštinimo ciljeve i ideje najstarije političke partije u najstarijoj državi na Balkanu. Atmosfera tokom cijelog skupa ukazivala je da je Maglaj „"crveniji“ nego ikada, navodi se u saopćenju SDP-a.