{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


SDP poziva dužnosnike da rade svoj posao

13.6.2013. u 19:41
10
22
SDP poziva dužnosnike da rade svoj posao
10
SDP poziva dužnosnike da rade svoj posao
U Sarajevu je danas održana 89. sjednica Predsjedništva Socijaldemokratske partije BiH na kojoj je razgovarano o tekućim unutarpartijskim pitanjima, kao i aktuelnoj političkoj situaciji.
Predsjedništvo SDP BiH je razmatralo dokumente iz četiri oblasti: ekonomski oporavak, BiH kao socijalna država, EU i NATO integracije i borba protiv korupcije, saopćeno je iz službe za odnose s javnošću.

SDP smatra da je neodložno ući u reformu Ustava Federacije BiH na principima efikasnosti, funkcionalnosti i ekonomičnosti.

SDP će u narednom periodu u koordinaciji sa nevladinim organizacijama raditi na pripremi i usvajanju prijedloga zakona o jedinstvenom matičnom broju. SDP još jednom poziva sve političke partije i izabrane i imenovane dužnosnike u državnim institucijama da dođu i rade svoj posao, da stave interes države kao prioritet bez alternative i da se ne kriju iza neutemeljene priče o nesigurnosti u Sarajevu.

Na osnovu ranije iskazanih namjera za jačanje SDP-a u Republici Srpskoj na današnjoj sjednici Predsjedništvo je usvojilo Odluku o imenovanju Ante Kneževića povjerenikom Općinske organizacije SDP BiH Pelagićevo.

Predsjedništvo je dalo podršku Forumu sindikalnih aktivista i aktivistica u organiziranju radionice o temi “Pravda radnicima tada, a gdje smo sada?” koja ima za cilj pokrenuti dijalog o izazovima i budućem djelovanju u zaštiti, jačanju i promoviranju radničkih prava i interesa, stoji u saopćenju SDP-a.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: